Издвајамо Србија

МИХАЈЛОВИЋ: Живимо на бурету барута а само једна искра је довољна да се запали

Фото: Јутјуб

Живимо на бурету барута и не треба много да се створи искра која може да запали све и зато нам данас, као ретко кад, требају мир, хладне главе, уздржаност, све оно што видимо код будућег председника Србије Александра Вучића, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она истиче да на запаљиву реторику из региона Србија треба да одговора миром, мудрошћу и трезвеношћу.

– Увек позивамо на разговор са јасном поруком да нам је политичка стабилност најпотребнија, јер без ње нема економског напретка. Али, уз јасан одговор да се ником неће дозволити да понижава нашу земљу. То је понашање Србије, пре свега њеног изабраног председника, јер он представља нашу земљу – додаје Михајловићева у интервјуу за „Српски телеграф“.

Она истиче и да идеја о Великој Албанији неће добро донети Албанцима, као што је идеја о Великој Србији мало тога доброг донела Србима и додаје да је једино решење за све Албанце, Србе, Бошњаке и Црногорце – ЕУ.

Зато је одговорност Брисела за Западни Балкан огромна и добро је што све чешће чујемо критике да је ЕУ запоставила овај простор и да се то може вратити као бумеранг, објашњава Михајловићева.

На питање хоће ли повратак Рамуша Харадинаја на Косово додатно подгрејати страсти, она каже да је и на овом примеру премијер Вучић показао велику озбиљност.

– Ослободити човека, бившег команданта ОВК, за кога постоје тако јасни докази за злочине над Србима не може се никако другачије назвати него лошом одлуком француског суда. То је ново мучење жртава – нагласила је.

О могућности преливања актуелних сукоба из Македоније у Србију она је рекла да су дешавања у Македонији само још један доказ колико су свима потребни мир и стабилност.

– С друге стране, знам да ће ова Влада, председник и све наше инститицује обезбедити мир и сигурност за све наше грађане. Ово треба да буде по(р)ука и онима који на улици уместо на изборима желе да одлуче ко треба да води Србију – каже Михајловићева.

Говорећи о избору новог премијера, она каже да је политички логично да странка са највећом одговорношћу, а то је СНС, има и најодговорније позиције, те да кохабитација није ништа добро донела.

Вучић ће име мандатара саопштити после разговора са коалиционим партнерима, али и са нама у Председништву СНС, рекла је Михајловићева.

Како каже, Ивица Дачић и СПС показали су се као одговоран и лојалан партнер и зато „не би имала ништа против са СПС преузме још више одговорности у новој Влади“.

Упитана да ли види себе на месту премијера, Михајловићева каже да ће се, уколико је Вучић позове на разговор о тој теми, одазвати, јер жели да чује његову визију нове Владе, као и да он чује њену.

– Што се мене тиче, има још много посла у сектору инфраструктуре који желим да завршим, као што је Коридор 10 на који чекамо толико година. За мене је завршетак Коридора најзначајнија ствар за Србију – додаје она.

Поновила је да није задовољна како напредују радови.

Извор:Танјуг