Издвајамо Регион

МИЛО ИСТЕРАО СВОЈЕ – ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈЕНО: Црна Гора улази у НАТО пакт!

У корист одлуке су били посланици ДПС, Бошњачке странке, Социјалдемократа, ХГИ, Албанци одлучно, Либералне партије и СДП

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једногласном одлуком свих 46 присутних посланика, Скупштина Црне Горе је изгласала одлуку о уласку Црне Горе у НАТО.

Столтенберг и Ђукановић (фото:ЈуТјуб)

ОПОЗИЦИОНАРИ ЗАПАЛИЛИ НАТО ЗАСТАВУ

Део опозиције, који се противи доношењу одлуке о прикључењу Црне Горе у парламенту, предвођени опозиционим Демократским фронтом, одржао је данас на Цетињу протест.

Протест је одржан уочи почетка седнице парламента и завршен је без већих инцидената. Присталице ДФ су том приликом запалиле заставу НАТО.

Како су пренели црногорски медији, највећи инцидент догодио се када су се протестанти разилазили, а група младића их је засула каменица, па је интервенисала полиција.

Протест је завршен обраћањем једног од лидера ДФ и председника Нове српске демократије Андрије Мандића који је рекао да се данас у Скупштини потписује анексија Црне Горе.

“Али ми смо се окупили да би поручили да не пристајемо на ову издају. Они су издали све што су могли издати и данас са овог места поручујемо да ћемо поништити ову одлуку чим се за то створе услови”, поручио је Мандић.

Он је казао да у ЦГ нема ниједног Србина који би гласао за НАТО.

Мандић је позвао опозицију да им се придруже у даљој борби против режима.

Председник ПзП-а Небојша Медојевић казао је да је овај режим окупирао ЦГ.

Он је оптужио полицију да није дозволила “аутобусима са слободним људима да дођу на Цетиње”.

“Али проћи ће и ова издаја. Глас народа је глас Бога и ми смо стога да се изађе на референдум. Тешко томе председнику који се боји свог народа”, поручио је Медојевић.

 

Извор: srbijadanas.com