Издвајамо Србија

МУСЛИЈУ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Еди Рама нам је обећао југ Србије, имамо његову подршку у рушењу УСТАВА СРБИЈЕ!

Председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију наставио је с провокацијама и тврди да им је премијер Албаније Еди Рама обећао да ће Прешевска долина бити припојена Косову и Албанији!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију наставио је с провокацијама и тврди да им је премијер Албаније Еди Рама обећао да ће Прешевска долина бити припојена Косову и Албанији! Тврди да Албанци са југа Србије од Раме имају подршку у рушењу уставног поретка Србије и да се иза свега крије пројекат стварања „велике Албаније“.

– Иза пројекта „велике Албаније“ стоји лично албански премијер Еди Рама! За уједињење Албаније и Косова заједно са Прешевом, Медвеђом и Бујановцем добили смо подршку од Раме, званичне Тиране, косовског председника Хашима Тачија и нашег народа. Рама нам је то обећао, он је наш премијер – каже Муслију, иначе и председник Националног савета Албанаца.

На питање да ли је свестан последица по регион, Муслију наставља да провоцира:

– Прешевска долина је била део Косова. Срби и Београд морају то да схвате и да знају да то припада нама. И ту више нема повратка. Треба да нам будете захвални што не тражимо и Ниш. Све до Ниша је наше. А што се Београда тиче, он нас не занима. И мене не плаћа Србија већ Албанци јер се у овом делу узима порез од Албанаца – закључио је Муслију.

Министар за рад Александар Вулин упозорио је јуче у Бујановцу на рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије.

– Он позива на трећи балкански рат. Муслију би за ово морао да одговара. Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на трећи балкански рат за стварање „велике Албаније“ – изјавио је министар и додао:

– Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије заборавља да се „велика Албанија“ протеже и на Македонију, и на Грчку, и на Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију. Ми немамо ниједну дечју главу за бацање.

Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић сматра да Муслију „пуца у празно“.

– То је све њихова пропаганда, а Јонуз Муслију је потпуно небитан лик. Он служи Албанцима у сваком тренутку и они знају да ће он увек тако нешто да прича. А и Албанцима је Хилари Клинтон јасно поручила пре неколико година, када је била на Косову, да од замене територија или неке тзв. велике Албаније нема ништа – каже Станковић.

Подсетимо, најпре је албански премијер Еди Рама изјавио да, ако перспектива за чланство западног Балкана у ЕУ настави да бледи, не може да се искључи уједињење његове земље и Косова. А потом је косовски председник Хашим Тачи запретио да уколико Европска унија „затвори врата“ Косову, „сви Албанци региона живеће у једној јединственој држави како би се наставило даље са интеграцијом у европску породицу“.

Момир Стојановић, бивши начелник ВБА: Албанија нема оружје за рат

Бивши начелник ВБА Момир Стојановић тврди да ОВК ни до данас није разоружан, али да Приштина нема озбиљно наоружање.

– Косовски заштитни корпус има око 3.000 људи и они имају лако наоружање. Што се тиче авијације, имају застареле авионе „миг 21“ око 16 комада. Немају никакву противваздушну одбрану и махом имају кинеско пешадијско наоружање. У међувремену, нешто им је од тог наоружања стигло из Турске, тако да, уколико не би имали помоћ са стране, са овим што имају не би могли ништа посебно војно да ураде. С друге стране, њихова највећа предност је у ратно способном становништву у односу на укупан број становника, пошто имају велики проценат младих Албанаца – открива Стојановић.

 

Извор: Курир