Србија

НАТО ракета је пре 18 година спржила лесковачког Ромеа и Јулију: Док су вагони горели, делови људских тела летели су на све стране

НАТО бомбардовање Србије (фото:Јутјуб)

Вагони су горели на мосту, а делови људских тела летели су на све стране, присећају се очевици

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ана Бјелетић (26) из Лесковца и Иван Марковић (26) из Владичиног Хана упознали су се на Филозофском факултету у Нишу и створили нераскидиву везу.

Заједно су отишли у смрт 12. априла 1999. године када их је у купеу другог вагона међународног воза спржила НАТО ракета.

На Васкрс из Владичиног Хана стигао је позив од отаџбине. Иван је требало да иде у рат… Ана је била трудна… Њих двоје су тада живели у Лесковцу због посла. Брзо су се спремили и кренули пут Владичиног Хана. Иако Ана није морала да путује, кренула је на пут, јер је желела да што дуже буде уз Ивана.

Укрцали су се на воз. Није прошло ни 40 минута, а чуло се да је воз бомбардован.

– Вагони су горели на мосту, а делови људских тела летели су на све стране. Чули су се јауци, а екипе лекара и ватрогасаца биле су немоћне јер је све било усијано до те мере да није могло да се приђе вагонима – приасећају се за Српски Телеграф очевици.

Анин отац Жарко је прво отрчао у болницу да види да ли су тамо, али није их пронашао. Погинули су заједно у другом вагону међународног воза.

Након неколико дана идентификовани су и сахрањени заједно на гробљу у Владичином Хану.

Тужна прича о лесковачком Ромеу и Јулији и даље живи… Млади у Лесковцу желе да назову једну улицу по Ани, а ПМФ их никад није заборавио.

 

 

Извор: Telegraf.rs