Издвајамо Свет

НЕМАЧКА ВОЈСКА СЕ СПРЕМА ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ СА РУСИЈОМ: Траже добровољце са знањем руског језика!

Немачка војска (фото:ЈуТјуб)

Немачка организује масовне “војне вежбе“ са грађанима руског говорног подручја у припреми за нуклеарни сукоб са Русијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На основу описа посла који је постаљен на званичном сајту немачког главног града, војни званичници траже грађане који говоре руски да учествују у војним вежбама америчке војске као део НАТО вежби.

Према речима потпуковника Бундесвара, Јургена Роса, вежбе су очигледна припрема за тотални рат између Русије и НАТО-а.

Огласи за посао онима који говоре руски нуде дневну плату од 88-120 евра (94-129 долара) да глуме фармере, власнике радњи и друго импровизовано локално становништво у фиктивним селима постављеним на Хохенфелс теренима за обуку за предстојеће НАТО вежбе. Вежбе ће се одржати између 28. априла и 15. маја.

По мишљењу Роса, мотиви који стоје иза пословне понуде су “прилично очигледни.“ Организовањем игара са улогама, НАТО снаге се припремају за директан војни сукоб са Русијом.

“Ово није први пут да се одигравају такве вежбе. У прошлости су људи унајмљивани да учествују у војној обуци, обучени у дуге хаљине и турбане – за сценарио који је у то време изгледао највероватније.“

“Дакле, јасно је зашто се то ради сада. Очигледно је то припрема за сукобе на источној граници НАТО-а,“ рекао је експерт  у Немачкој.

Релевантни оглас за посао још постоји на Оптрониц ХР сајту ус-статистен.де и наводи да ће статисти представљати локално становништво региона погођеног кризом како би се НАТО војска припремила за мисије у иностранству. Од статиста се очекује да имају основно знање енглеског, пољског или чешког, поред руског.

Према Росовом речима, нема сумње да ће у овим вежбама Русија свесно бити представљена као непријатељ.

“У томе нема ничег неочекиваног. Ако се осврнемо на изјаве од пре приступања Крима Руској Федерацији и почетка борби у источној Украјини, тада је Русија врло јасно звана непријатељем, злом силом која делује иза сцене.“

“А овај приступ се није променио,“ тврди стручњак.

НАТО повећава своје војно присуство у Источној Европи и у Црном мору откако је избио сукоб у југоисточној Украјини у априлу 2014. године, као одговор на оно што сматра да је руска агресивна спољна политика.

Москва је више пута одбацила оптужбе везане за Украјину, упозоравајући да повећане активности НАТО-а у близини граница њихове земље може да угрози регионалну и глобалну стабилност.

 

Извор: Wебтрибуне.рс