Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ: Био сам најбољи демократски председник зато ћу Вучићу бити једина веза за ове земље

Одлазећи председник Србије Томислав Николић потврдио је да је разговарао са Александром Вучићем. Како је рекао, он се са премијером и новоизабраним председником републике договарао како да настави да помаже Србији пријатељством које је остварио са председницима многих држава, посебно Русије и Кине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То не значи да настављам политичку каријеру, већ радну. Тако и замишљам своје ангажовање после истека мандата“, рекао је Николић у интервјуу за „Курир“.

Поводом спекулација да би могао да буде амбасадор у Москви, саветник за међународне односе или пак главни преговарач за Косово, Николић каже да спекулације нису засноване на истини и да неће ради ништа од поменутог.

За себе каже да је био најбољи и једини демократски председник Србије у новијој историји и да баш ништа не би променио.

Упитан како ће изгледати примопредаја дужности, Николић је рекао: „Биће у складу са законом и Александровим и мојим пријатељством и извршићемо је 31. маја“.

Он, такође, каже да је била исправна процена СНС-а да Вучић може да победи на председничким изборима.
Међутим, на питање ко, по његовом мишљењу, има енергију да замени Вучића на месту председника странке, одговара да не зна. Додаје и да највероватније неће имати никакву улогу у СНС-у.

На питање о томе ко би могао да буде премијер, Дачић или неко из СНС-а, Николић каже да се тиме не бави. „Договориће се и ја им за тај договор нисам потребан“, истакао је он.

Поводом ослобађања Рамуша Харадинаја он каже да је њега ослободила политичка снага у Европи која непрекидно покушава да докаже да је била у праву када је само Србију и Србе прогласила за злочинце и једине кривце за све ратове.

Упитан да прокоментарише ситуацију у Македонији и могућност преливања ситуације на Србију, Николић је рекао „За Македонију је опасно све што се у њој дешава већ 10 година. Не може да се прелије нигде, свака држава има своје проблеме и начин на који их одговорни политичари и грађани решавају. Ми само треба брижљиво да пратимо све што се дешава и сачувамо своју територију.“

Извор: Танјуг