Издвајамо Србија

Николи је досадило да чека путаре па је сам нацртао пешачки прелаз, али оно што се после тога десило је СРАМОТА!

Никола Николић из Смедеревске Паланке, баш као и многи његови суграђани, годинама је прелазио улицу на необележеном месту, на коме је некада била зебра. Требало је поново да буде ту, пошто је малтене пре годину дана улица пресвучена новим слојем асфалта, али никако да дође на ред, или они који су за то задужени никако да се сете…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је Никола одлучио да ствар узме у своје руке. Тачније, узео је у руке кантицу и четку.

– То је једна од најфреквентнијих саобраћајница у граду, иза Музеја је дечје обданиште, мало даље школа, а од прошлог лета се нису удостојили да поново обележе прелаз. Нарочито је незгодно због возача који нису из Паланке, који не знају да ту треба да буде зебра и место да стану ту додају гас – објашњава Николић.

Уместо знака „радови на путу“ послужила је пластична гајбица, а и возачи су, зачудо, показали стрпљење.

– Не само пешаци, и возачи су застајали и честитали ми, мада је у једном моменту био ред доле до семафора. А и из општине су ме звали, кажу, „јој, што нам то радиш“. Ја кажем: „офарбајте га ви, нема проблема“, а они кажу: „нема се пара, знаш да смо планирали“ – преноси Никола.

Када је завршио шта је наумио Никола је узео свој бицикл и прешао улицу на обележеном месту. Није било свечаног отварања пешачког прелаза, неколико суграђана већ се било окористило његових руку делом, а и није, како каже, имао намеру да овим потезом себи прави рекламу, само да помогне. Како каже, највише због деце.

Последња вест је да је, гле чуда, неколико сати пошто је Николић завршио „зебру“, у току вечери дошло камионче са радницима и пешачки прелаз је уредно обележен. Преко Николине боје!

Улични борац

Николи није ово први улични перформанс. Прошле године, када је Паланка месецима имала свакодневне вишесатне рестрикције у водоснабдевању, на свакој паузи за доручак долазио је испред зграде паланачке општине. Стајао је ту са исписаним знаком којим је возаче у пролазу позивао да трубе, да сиренама покажу локалној власти да се не мире с тиме што немају воде.

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: Блиц.рс