Спорт

НОВАK НАПОKОН ДОНЕО ОДЛУKУ И ПРЕСЕKАО! Да ли ће ово вратити Ђоковића на прво место?

Сензационалне информације о Новаку Ђоковићу открио је бивши Дејвис куп селектор Србије Богдан Обрадовић!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у интервјуу шпанском Асу рекао да је Ноле променио исхрану и даће се у наредном периоду знати какав ће то ефекат изазвати код недавнонајбољег тенисера света.

– Прошле године недељама није играо, то није добро. Смањио је тренинге. Онда је почео са чудним начином исхране, више је медитирао него ударао лоптицу. Прекинуо је са рутином, а у тенису, промена рекета може да вам промени игру. Онда замислите како је кад промените комплетан приступ.

– Новак једе месо, што је добро, видећемо сада како ће да реагује – изјавио је Обрадовић.

Потом се осврнуо на период у коме је Србин променио много тога у својој рутини:

Што се тиче дијете коју је Ђоковић почео да примењује, а која је практично била веганска без икаквог меса, Обрадовић тврди да је веома лоша.

– Испразнио је своје телесне залихе. Ја сам први имао проблем са Пепеом Имазом око тога. Сви ти ментални тренери те терају да размишљаш шта је најважније. А то је катастрофа. Један Мајкл Фелпс ужива да једе бакине специјалитете, а после обори светски рекорд. Новак је сјајан момак, али је понесен чудним теоријама.

Богдан је Пепеа Имаза, Шпанца који је Ђоковићев ментални гуру, одавно упознао.

– У Сеговији сам тренирао неке младе играче које је напустио. Тада је рекао да ће му ментални тренинзи донети више новца. Добро је припремити ум, али неопходно је на тренингу милион пута да ударите лоптицу. Немам ништа против Пепеовог рада, али у кључном периоду променити Новаку исхрану и смањити му тренинге је лоше.

СВАЂА

На питање у каквим је сада односима са Новаком, Обрадовић је одговорио да га је исто питао и Тони Надал, Рафин ујак:

– Новак је у конфликту са самим собом, не са мном. Једном сам Нолету рекао: Можеш да будеш љут, али знај да неће бити турнира, и свлачионица где можеш да се затвориш и кажеш како не желиш да ме видиш. Он зна да ја му из свег срца желим најбоље. Много га волим и увек ћу му рећи шта мислим. Ја сам изазвао конфликт са њим јер желим да га пробудим.

 

Извор: Alo.rs