Издвајамо Регион

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ ХРВАТСКУ-ЈОСИПОВИЋ ПРЕТИ СРБИЈИ: Срби не вреди вам што сте добри са Русима

Бивши хрватски председник начисто пролупао

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је званична Русија демантовала писање хрватских медија да су помагали Хрватима у рату 90-тих као и то да су им доставили противваздушни ракетни систем С-300, бивши хрватски председник Иво Јосиповић наставио је да шири ноторне лажи све у намери да посвађа Србе и Русе, јер Хрватима очигледно сметају добри односи и сарадња између наших земаља.

– У Србији се политика узменирила јер та чињеница руши мит о томе да је Русија ексклузивни пријатељ Србије. Да, Русија је за време рата помагала Хрватској, не само оружјем, него и политички. Не верујем да у Србији за то не знају, пре бих рекао да је реч о представи за домаћу јавност, да се сачува мит о ком сам говорио – рекао је Јосиповић.

Јосиповић се ту није зауставио, већ се дрзнуо и да запрети Србији говорећи о добрим односима са „суседима“.

– И с Русијом треба градити добре односе. А у време када су односи Хрватске и Србије поново лоши, кад обе земље набављају нова оружја, а једна у другој виде претњу, водећи политичари у обе земље би требало да се сете оне старе мудрости о зиду и суседу. Више вреди добар сусед, него највиши зид. Преведено на данашњи речник, за сигурност државе више вреде добри односи с другим државама, посебно суседима, него најсофистициранија оружја – рекао је Јосиповић.

Извор:srbijadanas.com