Издвајамо Русија

НОВИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РУСИЈИ: Пуцано на припаднике Националне гарде и убијени полицајци

Четири особе осумњичене за два напада на полицију у граду Астрахан на југу Русије су убијене током потере, неколико сати након другог напада, саопштила је Национална гарда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нападачи су убили двојицу полицајаца, и озбиљно ранила још двојицу.

На три војника Националне гарде пуцано је из кола у покрету. Један од нападача убијен је на лицу места.

У среду, руски истражни одбор је саопштио да се трага за четворицом нападача који се сумњиче за убиство два полицајца.

„Један од осумњичених за убиство полицајаца у Астрахану је убијен током напада на припаднике Националне гарде, док је други умро након повреде леђа, а још двојица су пронађена и елиминсана. Сви су били тражени због убиства полицијских службеника. Није било жртава међу припадницима Националне гарде“ рекао је представник Националне гарде.

На припаднике Националне гарде је пуцано када су покушали да зауставе аутомобил како би проверили документа. Три полицајаца је рањено и они су одведени у болницу.

Према ранијим извештајима, у уторак 4. априла, наоружани људи убили су два саобраћајна полицајца који су дошли на место саобраћајне несреће.

У уторак, гувернер Астрахана рекао је медијима да се сумња да су нападачи који су убили полицајце у уторак, 4. априла део групе исламских екстремиста. То, међутим, још није потврђено од стране истражитеља.

Ови напади су се догодили усред појачаног упозорења од тероризма у Русији након експлозије у метроу у Санк Петербургу, у којој је 14 људи убијено и око 50 рањено.

Извор:РТ/rs.sputniknews.com