Издвајамо Србија

ОБАВЕШТАЈНЕ СТРАНЕ СЛУЖБЕ УПОЗОРАВАЈУ: Легија припрема бекство из затвора?!

Максимално појачан надзор над Улемеком

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милорад Улемек Легија, бивши командант ЈСО који је осуђен на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, могао би ускоро да покуша бекство из затвора.

Ово драматично упозорење, како сазнајемо, српским тајним службама стигло је недавно од енглеских обавештајаца.

Превоз „слаба карика“

Према речима одлично обавештених извора, у допису британских обавештајаца стоји да „Срби сумњивих биографија“ најављују да ће Улемек пре краја ове године бити на слободи!

– У допису који је послат нашим службама наводи се да неколико људи из Србије који имају дебеле досијее често причају о Легијином ослобађању. Иако они пресретнутим разговорима нису конкретно помињали како планирају да спроведу свој план, сумња се да би све могло да се одигра приликом Легијиног транспорта од затвора до суднице – преноси саговорник.

Бивши шеф полиције Марко Ницовић, с друге стране, сматра да би оваква акција била могућа само ако постоје инсајдери у затвору и добра новчана подршка.

– Све је могуће ако имате структуре које ће вам омогућити прилаз. Легија вероватно иам доста новца из доба сарадње са „земунским кланом“, а те паре никад нису нађене…Уосталом, ниједан једини извор није сто посто сигуран. Људи су бежали и из најпознатијих казнених установа…У сваком случају, ништа не треба узети здраво за готово.

Пуке спекулације

Крминолог Златко Николић истиче да су ово спекулације и замајавање појединаца како би се изазвао страх.

– Легију није могуће извући из затвора. Улемека чувају на највишем могућем нивоу, а такви услови значе максималан ризик за било какву акцију. Уосталом, мислим да сам Легија не би пристао да изађе на слободу. не би се сам предао да је сматрао да је безбедан напољу. Дакле, ако неко заиста ово планира то би било равно Улемековом самоубиству – закључује Николић.

Извор:Информер/СрбијаДанас.цом