Спорт

ОБРАДОВИЋ: Ђоковић има конфликт са самим собом, нешто је прошло кроз његову главу, а само ОВА ствар може да га спаси!

Бивши селектор Србије Богдан Обрадовић је у интервјуу за шпански „Ас“ говорио о резултатској кризи Новака Ђоковића, због које је крајем прошле године пао на друго место АТП листе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најбољи тенисер света не бележи успехе ни почетком ове године, што је био повод за новинаре шпанског спортског дневника да у предвечерје четвртфиналног дуела између Србије и „црвене фурије“ поразговарају са тренером са којим је Србија 2010. године освојила „салатару“.

– Новак је прошле године смањио број тренинга, различито се хранио, више времена проводио у медитацијама него на тренингу. Одрекао се нормалних рутина. У тенису када промените рекет промени вам се и игра. Замислите шта се догађа када промените приступ – рекао је Обрадовић.

Доскорашњи селектор Србије осврнуо се и на констатацију да је породица постала приоритет за Ђоковића.

– Нешто је прошло кроз његову главу. Федерер има четворо деце, али максимално игра. Треба пронаћи равнотежу. Новак је сишао са трофејног пута и изгубио се у шуми.

Обрадовић сматра да је кључни ралог Новакових слабијих резултата то што је смањио такмичарску тензију.

– Први сам имао проблем са њим због промене начина исхране. Психолошке припреме га притискају да размишља како су оне приоритет, а то је катастрофа. Новак је сјајан момак, међутим, допушта да га воде различите теорије. Ако Фелпс ужива док једе у кући своје баке, после ће оборити светски рекорд.

Обрадовић не крије да тренутно није у добром односу са Ђоковићем.

– Питао ме је то недавно и Тони Надала. Рекао сам му да Новак има конфликт са самим собом, не са мном. Он зна да сам ја из дубине душе уз њега и да бих урадио све што је најбоље по њега. Много га волим, али увек ћу му рећи оно што мислим. Изазвао сам сукоб са Новаком јер желим да га пробудим. Сад ћемо да видимо реакцију. Почео је да једе месо, што је добро – закључио је Обрадовић.

 

Извор: Srbija Danas