Издвајамо Србија

ОГРОМАН ПРОБЛЕМ ЗА ВУЧИЋА, СТУДЕНТИ, ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА УЈЕДИЊЕНИ: Данас у Београду 80.000 људи а Вучић одустао од…

Припреме за нови излазак на биралишта крећу у октобру, технички премијер годину дана биће Дачић, а у власт улази и Гашић, који ће водити МУП

Ванредни парламентарни избори биће, по свему судећи, расписани упоредо са редовним изборним циклусом за Град Београд 2018, сазнаје Курир из врха власти!

Подсећамо данас је протест студената у Србији настављан и шести дан у Београду, а придружили су им се чланови синдиката војске и полиције, који су заједно са њима кренули у протестну шетњу уз Марш на Дрину. Успут су им се придружили и многи грађани.

Само 14 сати од прошлог митинга, ново окупљање за разлику од претходних пресељено је испред Владе Србије. Саобраћај је обустављен у Кнеза Милоша и Немањиној. Велики број људи у рекама је стизао и број се увећавао из часа у час. Многи су имали обележја војске и полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студентима као појачање стигла су два синдиката војске и полиције. Довезен је и камион са разгласом.

ДАНАШЊИ ПРЕНОС УЖИВО

Са разгласа се чула италијанска револуционарна песма Аванти пополо.

Како време одмиче окупља се све већи број грађана испред Владе Србије. Са разгласа се певају песме против Владе. Захтеви протеста су да се склоне сви чланови РИК, РЕМ, оставка руководства РТС, Маје Гојковић. Међу окупљенима су виђена и свештена лица.

Митинг почео обраћањем против Владе Србије. Са разгласа се чуло обавештење да у случају да примете да неко почне инцидент да их сниме телефоном и да не реагују на провокације већ да обавесте редарску службу. Следи химна Србије.

Вељко Мијаловић председник ПСС – Добар дан слободна Србијо. Добар дан храбра Србијо. Добар дан паметна Србијо. Прошла су времена када су разни политичари и белосветски хохштаплери покушали да окрену војску и полицију против свог народа. Данас је то преточено у велику јаку коалицију војска-полиција и народ на једном месту. Имам потребу да вас обавестим да је др Небојша Стефановић, да се радно ангажују сви запослени у министарству”. грађани узвикују оставке, ” Ово је 5 протест полицијског и војног синдиката. Улазимо у 6 месеци како господа из ове зграде не желе да разговарају о унапређену безбедности. Свако ко не жели да ради за сопствену безбедност он је урушава. У сопственој држави нико са нема не жели да разговара. Покушавају да направе јаз. Јуче су натерали неке њихове људе да пишу саопштења да је ово неки политички скуп. Идите дошколујте се.. Манипулација више не пролази.

Представник Војног синдиката Србије Новица Антић је рекао да ;ће српска војска и полиција увек бити уз народ а не уз криминалце и лопове, истичући да су они гарант безбедности Србије и да ће тако увек бити. “Ми показујемо да не постоје две Србије, већ једна Србија у којој смо ми и Србија у којој су они, која је ;много млађа од оне у којој смо ми” рекао је Антић и додао да их актуелна власт оптужује да су страни плаћеници при чему је власт та која доводи бившег немачког канцелара Герхарда Шредера на дан када су страдали припадници војске и полиције.
Антић је додао да је прошле године Војску Србије напустило 1.600 људи у тренутку када су били најпотребнији.Он је рекао и да су припадници Војске Србије данас добили позив да учествују у акцији “Очистимо Србију”.

“У реду пристаћемо на то само обезбедите довољан број контејнера јер у Србији има много смећа”, рекао је Антић.Представници војног и полицијског синдиката су поручили да устав и закони морају важити за све као и да војска и полиција морају радити у складу са њима.

Очекивао сам тад 6. октобар, а ово ће бити 6. октобар. Ови морају да се лустрирају и да им се одузме сва имовина. Треба сменити врх полиције и војске, судство. Треба да се реформише ПИО фонд. Ми који смо радили и градили државу имамо мале пензије, а они који су растурали имају велику. То мора да се реформише. Ја примам од 10 -12.000 месечно. За мене се каче сви. Два месеца су ми искључили струју, није било никог да ми помогне. Бићу ту сваког дана док се не смене сви до чистачице, рекао је за Курир Љубисав Ђокић звани Џо Багериста.

 

Извор: Курир