Занимљивости Издвајамо

ОНЕ ИМАЈУ НЕВЕРОВАТНУ МОЋ: Ево која биљка вам може донети БОГАТСТВО, која ЉУБАВ а која исцељује и штити…

Босиљак (Фото: Јутјуб)

Сви ми у својим кухињама имамо разне зачине и биљке, које имају и многа лековита својства. Међутим, наши преци, који су те биљке и открили, пре свега су веровали у њихове магијске особине. Ево која биљка је добра за богатство и просперитет, а која за срећу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Босиљак за богатство и просперитет
Ако нисте баш при новцу, покушајте с мало босиљка. Босиљак ће вас натерати да се преиспитате шта је за вас заиста вредно и отвориће у вашем мозгу разумевање како да до тога дођете. Покушајте да га конзумирате током јутарње ужине за плодоноснији остатак дана.

Руже за љубав и пријатељство
Знате да су руже симбол љубави и пријатељства, па зашто их не искористити како бисте побољшали односе око себе? Оне ће чудо учинити за романтику, љубав, пријатељство и породичне односе. Могу се користити и као зачин у храни, али од њих можете направити и пилинг или тоник за тело.

Рузмарин за исцељење
Ако сте емоционално повређени, рузмарин ће помоћи да умирите и излечите невидљиве ране. Верује се да ће смирити тренутна осећања, али и помоћи вам да у супротном емотивно постанете јача особа. Учините свој дом мирисним тако што ћете прокувати кришке лимуна, рузмарин и ванилу у води.

Бели лук за заштиту
Бели лук елиминише све врсте непријатности. Има бројне здравствене предности, али то је такође повезано са заштитом од злих ствари, па ће ваш дом бити духовно заштићен. Нису џабе присутна веровања да бели лук штити од вампира и других злих сила. У сеоским домаћинствима често ћете видети ниске белог лука како висе на кухињском зиду, а то није случајно.

Мајчина душица за знање
Према веровањима, мајчина душица је повезана са знањем и разумевањем. Ако је будете користили, можда вам помогне да боље схватите многе ствари у свом животу.

Каранфилић за привлачност
Ту није реч само о сексуалној привлачности. Каранфилићи ће вам помоћи да схватите шта вам је заиста потребно и како до тога да дођете. Осим као зачин за јело, можете га додати у купку.

Нана за јасно размишљање
Ако пролазите кроз тежак период у којем морате да донесете неке важне животне одлуке, покушајте да седнете уз шољу чаја од нане и очистите своје мисли. Као додатни бонус, она има прегршт здравствених добробити.

Лаванда за лепоту
Понекад, свет изгледа као ружно место и морамо поново да пронађемо животну лепоту. Лаванда је умирујући цвет који може помоћи да се опустите и погледате свет око себе другачијим очима. Може помоћи и да пронађете лепоту у себи. Користите производе за купање на бази лаванде.

Жалфија за чишћење
Жалфију у разним културама сматрају добром за пречишћавање куће од негативности или утицаја штетних мисли.

Цимет за срећу
Ако сте у потрази срећом, додајте цимет у шољу чаја или у омиљени десерт. Као и босиљак, повезује се с благостањем и верује се да стимулише интуицију која вам може помоћи да у свој живот унесете срећу и избегнете лоше ствари.

Извор: Курир