Издвајамо Србија

ОПАСНОСТ КОЈА НЕМА КРАЈ: Исламска држава развила НЕВЕРОВАТАН начин за убацивање експлозива

Могу да прођу неопажено приликом уобичајених метода скенирања на аеродромима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчке обавештајне агенције и полиција верују да су Исламска држава и друге терористичке организације развиле иновативне начине за убацивање експлозива у електронске уређаје који, према тестирањима које је обавио ФБИ, могу да прођу неопажено приликом уобичајених метода скенирања на аеродромима, сазнаје ЦНН.

Америчка телевизија наводи да је пооштравање мера обезбеђења уведено 21. марта забраном многих електронских уређаја у путничком делу авиона који лете директно за САД из осам земаља Блиског истока и Африке, уследило након неколико месеци прикупљања података.

Обавештајци су сазнали да су терористи набавили модерну опрему какву користи обезбеђење на аеродрому како би испробали колико успешно могу да сакрију експлозиве у лаптоповима и другим електронским уређајима.

Наводи се да је ово у велико мери утицало на одлуку администрације председника САД Доналда Трампа да забрани путницима који стижу директно са десет аеродрома из осам поменутих земаља да током лета користе лаптопове и електронске урађаје.

ЦНН се пита да ли је забрана обухватила довољно широк опсег.

Наводи се да су, иако и тамо постоје недостаци, САД имају много више поверења у машине и скенере на америчким и европским аеродромима него на оним у осам земаља Блиског истока и Африке.

Извор:Танјуг