Србија

Оптужбе: „Вучић потенцијално украо 319.000 гласова?!“

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

„Увидом у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места, који смо остварили током јучерашњег дана у РИK, прибавили смо доказе о тешким нерегуларностима изборног процеса“, саопштио је изборни штаб Саше Јанковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Kако се наводи у саопштењу, између резултата физичког бројања гласачких листића и броја гласова заведених у записницима са бирачких места, велика су неслагања, а закључак је да је Александар Вучић потенцијално украо чак 319.000 гласова на овим изборима.

Изборни штаб Саше Јанковића у суботу је од РИK затражио увид у џакове са изборним материјалом са 25 бирачких места одабраних по случајном узорку.

„Скандалозне су неправилности које смо уочили пребројавањем гласова. Само у Новом Пазару, према записницима са два бирачка места, Вучич је ‘добио’ 543 гласа (БМ 27), односно 250 гласова (БМ 85) више него што их заиста има према стању затеченом у врећама са гласачким листићима. Потом, на бирачком месту 31 у Лозници, Вучићу је приписано 75 гласова којих у џаковима, исто тако, нема. Сличне и друге неправилности уочене су и на осталим од укупно 25 бирачких места“, пише у саопштењу.

Из штаба наводе да се, простом рачуницом, долази се до збира по којем је Александру Вучићу на 25 бирачких места приписано 964 гласа које није добио, што просечно по бирачком месту износи 38 гласова.

„Уколико се овај просек, узет на случајном узорку, помножи са 8.396, колико је укупно бирачких места, следи поражавајући закључак: Александар Вучић потенцијално је украо чак 319.000 гласова!“

„Неравноправни услови изборне трке, узурпација медија, манипулације, застрашивање и уцене бирачког тела, нису били довољни Александру Вучићу за незаконито учвршћење његовог свевлашћа. Прибегао је и крађи. За то ће одговарати“, закључује се у саопштењу.

 

Извор: Vestionline.com