Православље

ОСЛОБОДИТЕ СЕ ЗЛИХ СИЛА У ВАШЕМ ДОМУ: За ово вам је потребна снажна вера у Бога

Ако осећате превелики набој негативне енергије која вас спутава и чини да се осећате лоше у вашем дому, време је да узмете ствари у своје руке и уз помоћ вере прочистите ваш дом од злих сила.

Да је изрека “ред око тебе, мир у теби” исправна, уверите се и сами.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епископ Иларион (Алфејев) примећује: “Ако човек отвара врата ђаволу преко неких радњи као што су магија, врачање, лечење код екстрасенса, или кроз наркоманију, алкохолизам и друге облике зависности, кроз тешке грехе које чини свесно, човек постаје подвргнут утицају мрачних сила. Ако пак он чврсто стоји на стражи свог ума и срца, свог морала, ако одлази у цркву, исповеда се и причешћује, носи свети крст, нису му страшна никаква демонска застрашивања.”

А ево шта каже архимандрит Герман у проповеди пред чином истеривања злих духова: “И ево лежи човек у постељи без снаге – нога се суши, рука не ради, језик се не помера, леђа не може да исправи, а у стомаку некакав орган почео да расте – проклет, шта му је требало, пита се! Све је било тако добро… Живео је, живео, пушио, блудничио, крао, пијанчио, ништа није радио, и све је било добро, а сада лежи без снаге. Због чега?

Због свог грешног, порочног живота. Само кад се разболи верник, он схвата да га то Господ позива на покајање – преко туге, преко болести. Он иде у Божији храм, каје се, плаче, даје Богу обећање да ће се поправити. И Господ му брзо даје оздрављење. А грешници и безбожници, чак и кад леже болесни, никако не желе да схвате грешност свога тела, иако су нагрешили тешким гресима у свом животу. Не, они леже и говоре: “То су мени набацили штету! Злотвори, магови, набацили ми нешто!”

А ти немој грешити, човече! И Христос неће слати на тебе ту штету. А ако будеш грешио, Христос ће сигурно дозволити демонима да те муче.”

Покушаћемо да испричамо како да приступимо тешком, али изводљивом са Божијом помоћи (а она неће изостати!) задатку исправљања сопственог живота и ослобађања свог дома од утицаја злих сила. За то је пре свега потребна одлучност.

Избаците из дома све што је недозвољено

Сваки предмет, који се налази у дому, невољно изазива у човеку ове или оне утиске, ове или оне мисли, осећања, жеље. Ево зашто треба окружити себе оним, што просветљује, трудећи се да избегнете чак и оне предмете, који иако не изазивају штетне мисли и осећања, одвлаче од спасења душе и стремљења ка Богу.

Пронађите веру

Ако верујемо у Бога, онда се не бојимо демона; јер нам Господ шаље своју помоћ.

“Рушилац неће наћи место за себе у нама, ако се ограђујемо штитом вере” (Добр. г.4. с.64). А св. Јован Лествичник говори о вери следеће: “Вера је неуништива чврстина душе, никаквим бригама не уздрмана. Верник није онај који мисли да је за Бога све могуће, него онај који верује да ће добити од њега све, што затражи… Мајка вере је рад и право срце”. (Лествица, сл. 27, 68).

 

 

Извор: Stil