Србија

ПАKЛЕНИ ПЛАН! БЛОKИРАЋЕ УЛИЦЕ, ИЗАЗИВАЋЕ ТУЧЕ! Спрема се радикализација такозваних студентских протеста!

У службеној информацији МУП до које смо дошли полицијски инспектори упозоравају на јако опасне планове организатора тзв. студентских протеста!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Организатори такозваних ‘спонтаних студентских демонстрација’, које већ шест дана трају широм Србије, спремили су паклени план радикализације протеста како би изазвали потпуни хаос у земљи и покушали да на улице изведу десетине хиљада људи, открива Информер!

У службеној информацији МУП до које смо дошли полицијски инспектори упозоравају своје надређене на више него опасне намере коловођа протеста.
Режиране провокације
Kако се наводи у поменутом документу, демонстранти ће у наредном периоду почети да блокирају улице, велике раскрснице и тргове, да изазивају туче и изводе разне режиране провокације, а све са циљем да потпуно паралишу Србију.

„Дана 6. априла 2017. године око 22.45 часова, од поузданог извора блиског појединцима тзв. опозиције, који учествују у организовању актуелних протеста, добили смо информацију да ће протести у Србији у наредном периоду бити усмерени на блокаде улица и обустављање саобраћаја са циљем да таквим поступањем отежају грађанима свакодневне редовне активности и изазову незадовољство које би се манифестовало насилним понашањем грађана према протестантима и изазвали међусобни сукоби“, стоји у службеној информацији и додаје да су се међу демонстранте инфилтрирале групе провокатора са тачно одређеним задацима:

„Унутар самих протестаната формирају се групе састава 2-4 лица са задатком да ‘провоцирају’ и ‘нападају’ протестанте који ‘мирно изражавају своје незадовољство’. Друга група унутар протестаната састава 5-10 лица има задатак да ‘одговори’ на ‘провокације’ и ‘нападе’ и да се сукоби са ‘провокаторима’ и ‘нападачима’.

Све ове режиране нападе, према поузданим информацијама полицијских инспектора, снимаће за то посебно ангажовани активисти.

„Формирају се и групе састава 2-5 лица које имају задатак да снимају из различитих углова ‘провокације’ и ‘нападе’ против мирних протеста и да такав видео-материјал у што краћем року и што већем броју објављују на друштвеним мрежама у циљу омасовљавања протеста“, закључује се у овој званичној белешци.

И док јуче нико од званичника није хтео да коментарише наше откриће, стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже да је сада очигледно да се Србија налази у опасности од опасне дестабилизације.

– Питање је само колико је новца уложено пре немира и колико ће им стићи после свега. Демонстранти су, у већини несвесно, само војници агресије на Србију. Организатори тих протеста желе да покажу да уставно уређење није битно и да се на улицама све може решити. У сваком случају, дужност опозиције јесте да изабере страну! Да ли је она опозиција само Вучићу или свом народу, који је изабрао председника са више од 55 одсто гласова – апелује Галијашевић.

Стефан Стаменковски, лидер „Заветника“, наводи да је, по свему судећи, неминовна радикализација протеста.

– Имајући у виду ко стоји иза протестних окупљања, а то су Сорош и западне службе, јасно је да се неће презати ни од грађанског сукоба. Подсетимо се, у Украјини су протести започели окупљањем неколико хиљада углавном младих, а за само неколико дана прерасли су у крвави пир Запада и украјинских нациста… – подвлачи Стаменковски-
Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић пак каже да су актуелни протести буквално преписани из приручника за рушење режима.
– У позадини свега стоји штаб који осећа да губи тло под ногама, па се одлучују за радикализацију. Није ту више важно ко шета, већ ко зове у шетњу, а овде се налогодавци још крију, иако се карте полако отварају. Овакви протести могу да се заврше и намерно изазваним жестоким окршајем демонстраната и органа реда, а претпостављам да је једна од идеја заузимање државних институција – упозорава Спасић.

 

 

Извор: Informer.rs