Издвајамо Србија

ПАНИКА НА КОСОВУ: Остају без белог шенгена због Црногораца – Иса Мустафа опет прети!

Фото: Принтскрин

ПРИШTИНA – Уколико Скупштина Kосова не изгласа споразум о демаркациjи са Црном Гором, могуће jе да ће бити одржани превремени парламентарни избори, наjавио jе косовски премиjер Иса Mустафа, преноси РTK2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Oн каже да константан неуспех око изгласавања демаркациjе у парламенту утиче на промену става око превремених избора.

Мустафа каже да константан неуспех око изгласавања демаркације у парламенту утиче на промену става око превремених избора.

На питање када ће се демаркација поново наћи на дневном реду скупштине, Мустафа је одговорио да ће се то догодити када приштинске власти „израчунају да имају бројке у парламенту“.

„Извршићемо притисак у ЕУ да се више не мучимо тим питањем у парламенту, да се пронађе алтернатива, да одредимо време за решење тог питања, а грађани да не сносе последице за неодговорно понашање неколицине у парламенту“, рекао је Мустафа.

РТК2 наводи да је председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио да се „коалиција може распасти уколико не буду имали систем функционалног одлучивања“, док опозиционе партије подржавају могућност нових избора.

Мустафа је рекао да уколико парламент не ратификује споразум о разграничењу, избори су могућа опција.

„Ја се надам да ће посланици бити свесни ситуације у којој се налазимо да и овим привредницима омогућимо да не чекају по шест месеци по амбасадама за визу да би отпутовали за неки уговор о пословању“, каже Мустафа.

РТК2 подсећа да косовски парламент годину дана покушава да усвоји демаркацију, којој се противе опозиционе партије и поједини посланици владајуће коалиције.

Споразум о демаркацији је поред борбе против криминала и корупције услов за добијање визне либерализације.

Извор: Танјуг