Издвајамо Свет

ПАНИКА У АМЕРИЧКОЈ ВОЈСЦИ: Руска подморница се појавила на обали Калифорније и унела страх од нуклеарног напада

Противподморнички авиони су распоређени на обали јужне Калифорније у понедељак увече, подстичући спекулације да је руска подморница примећена у том подручју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извештаји о страном пловном објекту у тој области су циркулисали на друштвеним медијима, јер је војска спровела непланиране вежбе у исто време, касно у понедељак увече.

Патрола укључује више ниских летова авиона, укључујући морнарички ЕП-3Е Ариес ИИ, који се користи за електронски надзор, морнарички П-3Ц Орион, који се користи за уочавање подморница, и Боеинг П-8 Посеидон који се користи за ратовање против подморница.

Поред тога, краљевски канадски ЦП-140 Орион, такође познат по уочавању подморница, се придружио потрази

Јужна Калифорнија је дом неколико поморских инсталација.

Активност је стигла јер јер морнарица распоредила ратне бродове са севернокорејске обале, и јер се Русија опире америчком ракетном нападу на сиријску ваздушну базу у четвртак.

“Од сада ћемо одговарати силом на било ког нападача или на било какве даље нападе од стране било кога, Америка зна нашу способност за брзу и снажну реакцију,“ навела је Русија у заједничком саопштењу са Ираном.

Северна Кореја је рекла да поседује око 70 подморница, од којих се већина састоји од подморница Санг-О класе које комунистичка нација користи да шпијунира поморске инсталације противника.

 

Извор: Wебтрибуне.рс