Издвајамо Србија

ПИСМО СРЕДЊОШКОЛКЕ ШОКИРАЛО РЕГИОН: Добро дошли у државу, где старији пуне деци главу о нечему што нису ни проживели!

Кристина Сивоњић, ученица Средње струковне школе у Јајцу, објавила је статус и, надамо се, многе натерала да се замисле

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова средњошколка из БиХ није још стасала ни да гласа, а већ је, тако млада, очитала лекцију политичарима и свима који шире мржњу на Балкану. Она је објавила статус и, надамо се, многе натерала да се замисле. Кристина Сивоњић, ученица Средње струковне школе у Јајцу, у свом писму говори о свеприсутној мржњи између народа у региону.

Њено писмо преносимо вам у целости:

“Добро дошли у БиХ. У државу пуну национализма. Добро дошли у државу у којој људе деле на Хрвате, Србе и Бошњаке, на католике, православце и муслимане.

Добро дошли у државу где децу од 7-8 година окрећу једне против других, одмах им на почетку забране да се друже са својим вршњаком друге вере.

Добро дошли у државу, где старији пуне деци главу о нечему што нису ни проживели.

Децу од малих ногу науче да треба да мрзе неког друге вере, нације, а ни сами не знају зашто?

Ми деца живимо у једној бајци у којој није битно како се зовеш, у шта верујеш и којем богу се молиш. Али зато имамо своје одрасле: очеве, мајке, дедове, баке… који нас плаше разним чудима и свакој бајци науде.

Ми међусобно градимо пријатељства која националисти желе да сруше говорећи: ‘”Нисмо се ми пре 20 година убијали да би нам се деца данас дружила или не дај Боже у школу заједно ишла”.

Браво! Баш сте неки узор! Мислим, да можете, сада би нам свима дали ножеве и пушке да се поубијамо, као ви пре 20 година. Али видите и сами да вам не иде. Ви који говорите да сте овај, онај, увек бољи и важнији од оних других, коме то говорите!?

То што сте ви задржите за себе. Молите се Богу којем хоћете, у којег верујете, али поштујте туђе. Зашто компликујете ствари, које су заправо јако једноставне?

Нас омладину, децу, желе да поделе људи којима је време и умрети. Који су једном ногом у гробу. Па народе, боље би било да своје старачке дане проведете у миру, а не у размишљању како да покварите будућност БиХ.

Ваше време је прошло. Ви сте само сена, која прати нас младе. Господо, заборављате да свет остаје на младима, а ви сад добро гледајте шта ћете учинити по том питању?

Ви ћете кад тад умрети, а ми ћемо и даље остати заједно…

Извор:Телеграф.рс