Издвајамо Србија

ПО ВУЧИЋЕВОМ НАЛОГУ – Средњошколци ће радити у МАКСИ супермаркетима за 5,000 динара!

Компанија Делез уручила је у понедељак ђацима Трговачке школе у Београду уговоре о практичној настави у Максијевим супермаркетима, чиме је почео двоипогодишњи програм дуалног образовања за два одељења од 55 ученика те школе. Ђаци коју буду на пракси у Делезу месечно ће добијати по 5.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић рекао је да је “сарадња између Трговачке школе и Делеза на добробит будућих младих трговаца”.

“Ово је највећи број потписаних уговора између школа и компанија у процесу дуалног образовања, досадашњи просек је око 15 уговора. Данас је много лакше произвести него продати робу, чак 70 одсто одлука се доноси на самом месту продаје и зато је потребна стручна радна снага која ће обезбедити продају и лојалност купаца”, рекао је Љајић приликом доделе уговора у београдском Макси супермаркету.

Додао је да се сектор трговине брже развија него други, у просеку годишње расте око осам одсто, у њему ради 14 одсто од укупно запослених и доприноси расту бруто домаћег производа (БДП) скоро као у ЕУ, око 10 одсто.

Према речима потпредседнице за људске ресурсе у Делезу Србија Сање Јевђенијевић, та компанија поседује један од најразвијенијих система едукације и обуке запослених на тржишту Србије и спремна је да домаћем образовном сидтему стави на располагање велико искуство и знање стечено на међународним тржиштима.

“Наши ментори ће несебично делити знање о моделу нашег пословања”, рекла је Јевђенијвићева и подсетила да Делез као светска компанија запошљава 375.000 људи.

 

Извор: Н1 СРБИЈА