Србија

ПОЗНАТИ У KОЛОНИ ДЕМОНСТРАНАТА: Ево ко је све подржао уличне протесте у Београду

БЕОГРАД – Протест студената у Србији настављан је и шести дан у Београду, а данас им се придружили чланови синдиката војске и полиције, који су заједно са њима кренули протестну шетњу уз Марш на Дрину, али и истакнуте личности из јавног живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kолони демонстраната међу првима се придружио прослављени глумац Ателеја 212 Милан Цаци Михаиловић.

„Ја имам велико поверење у војску и полицију. Сматрао сам да треба да дођем и да подржим и њих и студенте. Младост треба да подржимо. Ја сам од оних који не мисле да је ово тајна завера“, рекао је Цаци за Kурир уочи почетка данашњег протеста

У гужви смо приметили и редитеље Kокана Младеновића и Јанка Баљака, али и новоизабраног председника НУНС Славишу Лекића.

И Лекић и Баљак су бројним постовима на Твитеру уживо преносили атмосферу са београдских улица, а уочи почетка протеста екипа Kурира је разговарала и са Љубисавом Ђокићем, познатијим као Џо Багериста.

„Очекивао сам тад 6. октобар, а ово ће бити 6. октобар. Ови морају да се лустрирају и да им се одузме сва имовина. Треба сменити врх полиције, војске, судство… Треба да се реформише ПИО фонд. Ми који смо радили и градили државу имамо мале пензије, а они који су растурали имају велику. То мора да се реформише. Ја примам 10.000 -12.000 динара месечно. За мене се каче сви. Два месеца су ми искључили струју, није било никог да ми помогне. Бићу ту сваког дана док се не смене сви до чистачице“, рекао је за Kурир Џо Багериста.

Демонстранте су данас подржали и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић и психолошкиња Мила Алечковић.

Протесте је подржала и посланици клуба „Нова Србија – За спас Србије“ Санда Рашковић Ивић која је на Твитеру поручила да ће увек бити уз своје студенте.

Слику са протеста објавиои је и новинар Слободан Георгиев, симболично је назвавши „Април у Београду“, а у колони је виђен и социолог Јово Бакић.

 

 

Извор: Kurir.rs