Издвајамо Србија

ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ ОТКРИВА: СОРОШЕВ ПЛАЋЕНИК Драган Ј. Вучићевић

Драган Ј. Вучћевић (Фото: Јутјуб)

Џорџ Сорош је највеће белосветско зло, стока безрепа која, аман-заман, плаћа НАТО хулигане и наркомане да уништавају васколико српство, дакле Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако данас мисли, прича и пише Драган Ј. Вучићевић. Није увек тако било. Пре двадесет година, кад то није било популарно, ДЈВ је био страни плаћеник и то управо Сорошев. У сарадњи са Соњом Лихт и њеним Фондом за отворено друштво у новембру 1997. штампао је магазин „Излаз“.

– „Излаза“ не би било без финансијске и техничке помоћи две непрофитне америчке организације и Фонда за отворено друштво. Од нас за своје паре нису тражили душу. Хвала им. Хвала на помоћи и многобројним „домаћим издајницима“ који су веровали да постоји „Излаз“ – написао је ДЈВ у уводнику првог броја свог дебитантског уредничко-издавачког пројекта.

Храбар и одлучан, ДЈВ је поносно истакао решеност да се одупре притисцима режима: „Већ су некима од нас чике у мантилима долазиле у кућну визиту. ’Добронамерно’ су нас саветовали да одустанемо, ’да се не бисмо кајали’. Ипак, идемо даље. Кад би тек тако одустајали због неких тако смркнутих типова ова земља се не би разликовала од Албаније из времена Енвера Хоџе.“

У том заносу Вучићевић је направио добар магазин, подржан рекламама најјачих комитената попут „Левиса“, „Винстона“, „Верано Моторса“, „Пол и Шарка“ и сличних фирми. Поред неколико занимљивих тема и интервјуа са Небојшом Човићем, Чедом Јовановићем и Немањом Ђорђевићем, посебан печат оставиле су колумне Цвијетина Миливојевића и Оље Бећковић.

Нажалост, у себи својственом маниру, ДЈВ је претерао, објавио је „инвентар канте за ђубре породице Драшковић“ с истакнутим Даниним „ултра плус“ хигијенским улошком, све уз напомену „згужван, неупотребљен, комада 1“. Откад је то видела Соња Лихт онолико штуца док прича. Шокирана, укинула је апанажу ДЈ Вучићевићу и најурила га из екипе Сорошевих плаћеника.

Вучићевић је штампао само један број „Излаза“, али, на радост свих неписмених напредњака, већ четири и по године издаје „Информер“. У свом дневном билтену немилосрдно прозива Сороша и сваком опозиционару лепи етикете какве је сам некад с поносом носио. Иако се ДЈВ трансформисао у анти-сорошевском смеру, истовремено је постао алтер его Александра Вучића, који данас од Србије прави земљу гору од Албаније из времена Енвера Хоџе. Да лудило буде потпуно, Вучића сада подржава и Соња Лихт. Зато нема излаза.

Предраг Поповић