Издвајамо Србија

ПРИВЕДЕНИ МУЗИЧАР ЗБОГ СНИМКА „КРАЂЕ ГЛАСОВА“ У СЈЕНИЦИ: „После давања исказа пуштен сам кући!“ (ВИДЕО)

Музичар Предраг Пеца Гостовић, који је био привођен у полицију на информативни разговор, рекао је вечерас за Курир да је у МУП-у био око сат времена, после чега је пуштен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостовић је, подсетимо, у понедељак касно поподне приведен у Београду јер је на свом Фејсбук профилу окачио снимак наводне крађе гласова из Сјенице!

– Спорни снимак пронашао сам у току дана на Твитеру. Окачио сам га на свој Фејсбук профил, а видео сам касније да је првобитни снимак, уклоњен врло брзо. Полицајци су дошли по мене кући и били су коректни. У полицији сам им кратко рекао шта се догодио и пуштен сам кући – изјавио је Гостовић за Курир.

На наше питање да ли је било неопходно да се разговор обави у полицији, Гостовић каже да „претпоставља да је реч о редовној процедури“.

– Испричао сам им шта се десило, направљен је службени записник и пуштен сам – наводи Гостовић.

Подсетимо, после објаве на порталу Курира у понедељак вече да је Гостовић приведен, он је веома брзо пуштен, а одмах се огласило и Министарство унутрашњих послова. На Твитеру се пре неколико сати појавио снимак на коме се види и чује како двојица мушкараца убацују нове листиће са заокруженим бројем 6, односно редним бројем Александра Вучића.

https://twitter.com/papalinac/status/851518436727455746

Гостовићева супруга Сандра Јовановић написала је на Твитеру да је њен муж ухапшен због поменутог снимка.

https://twitter.com/GostovicPredrag/status/851519245833965573

Како је Гостовић објаснио снимак је преузео са Фејсбука који не накнадно са те друштвене мреже обрисан. Овај видео изазвао је бројне коментаре и реакције.

https://twitter.com/GostovicPredrag/status/851466448635650050

Поводом вечерашњег догађаја огласило се Министарство унутрашњих послова. У саопштењу тврде да Гостовић није ухапшен, већ да је дао изјаву.
Због вечерашњег привођења у МУП-у су рекли за Тањуг да је музичар Предраг Гостовић дао вечерас у својству грађанина изјаву полицији у вези снимка наводне крађе гласова, који је објавио на друштвеној мрежи.

– Гостовић није приведен, нити ухапшен, већ је прихватио позив припадника МУП-а да да изјаву у својству грађанина – наведено је у саопштењу МУП-а.
МУП је у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал покренуо истрагу поводом снимка на којем се види како се у гласачку кутију убацује више листића, који личе на гласачке.

 

Извор: Курир