Издвајамо Србија

ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ, ДЕМОНСТРАЦИЈЕ СВЕ МАСОВНИЈЕ: Број демонстраната расте, нико не жели кући, кренули ка ВЛАДИ СРБИЈЕ!

У протестној шетњи већ преко 50.000 људи. Протестанти уместо да заврше шетњу испред Скупштине Србије, кренули су према Влади Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Протестна шетња је тренутно испред владе Србије.Огромна је бука. Демонстрације су требале одавно да се заврше али оне и даље трају. Нико не зна када ће да се заврши протестна шетња.

У протестној шетњи већ преко 50.000 људи. Сви демонстранти су сложни. У протесту су углавном млади људи, а старији са стране стоје и заједно са демонстрантима узвикују пароле против Вучића.

Протестна шетња се тренутно налази на тргу Републике, где се народ зауставио на тренутак. Затим се кренуло према згради РТС-а како би тамо исказали своје незадовољство и према раду јавног сервиса.

Међу демонстрантима су запажени младићи са натписом „Други круг“. Они руководе демонстрацијама и дају подстрек маси.

Након што су били десетак минута испред зграде РТС-а, демонстранти су се упутили према Скупштини Србије. И надаље је у поворци пар десетина хиљада људи. Протестанти уместо да заврше шетњу испред Скупштине Србије, кренули су према Влади Србије.

Ово је протест не само против Вучића и изборне крађе, већ и против свих политичких странака (и опозиционих). Сви желимо да је Србија правно уређена држава, а не полуколонија где ће да влада диктатор.

Уништени натписи су били посвећени Србима који су бранили своју земљу, невиним цивилима који су убијени, као и деци која су страдала од бомбардовања. Сакупљамо средства за ОБНОВУ уништених натписа у што краћем року, а сав сакупљени вишак ће бити прослеђен организацијама које финансирају лечења болесних.

28. Јун је хуманитарна организација која ни на који начин није повезана са било којом политичком партијом, и залажемо се за поштовање страдалих жртава од стране свих, па чак и оних који протестују. Свако има права да изрази своје мишљење и да протестује, али протести никако не смеју да омаловажавају страдале, јер се тиме понижава цела држава и њена прошлост.

“Протести против диктатуре” широм Србије

Протести су почели јуче окупљањем грађана, махом, младих, у Београду Нишу и Новом Саду.

Више хиљада људи, међу којима су претежно млади, који су се вечерас у Београду на “Протесту против диктатуре” окупили испред Дома Скупштине Србије, кренули су с Трга Николе Пашића ка Теразијама.

Они су се окупили око 18.00, а иду ка Теразијама и претпоставља се да ће наставити, као и јуче, ка Тргу Републике.

Демонстранти су застали испред Градске управе, где су своје незадовољство исказали звиждуцима.

Грађани су се окупили по позиву Фејсбук групе “Протест против диктатуре” да протестују против победе Александра Вучића на изборим за председника Србије.

Међу студентима “кружи” умножен текст прогласа, у којем се председник Србије позива да “предузима мере за спасавање државе”.

Наводи се да половина грађана која није гласала на председничким изборима има право да тражи од “председника државе да реагује у складу са заклетвом” и да “поништи протекле изборе за председника Србије”, те да се организују нови.

Претходно им дежурни у скупштинском обезбеђењу није дозволио да се мегафоном обрате испред Дома народне скупштине, што је изазвало краћу расправу.

Узвикују “Вучићу педеру”, “Вучићу шећеру”, “Излазите напоље”, звижде у пиштаљке, лупају у бубњеве, а неки и у шерпе…

Саобраћај је обустављен на простору од Булевара краља Александра, преко Трга Николе Пашића, до Теразија.

После неког времена “прешли су” на Теразије, ка Тргу републике, а шетњу настављају Македонском, Таковском, а након тога, према најавама, Кнез Милошевом и Немањином до Славије, те Улицом краља Милана.

Полиција саобраћај преусмерава на околне улице, а по проласку учесника протеста – отварају улице за возила.

Колона демонстраната је потом стигла до зграде “Политике”.

Саобраћај је потпуно блокиран од Светогорске улице до Трга Републике. У центру су паркирани тролејбуси који не могу да прођу.

Протест протиче без инцидената, полиције нема у великом броју, и као и јуче, на улицама се може видети тек по неки полицајац.

Протестна колона више хиљада грађана у Београду стигла је вечерас до зграде Радио-телевизије Србије (РТС).

Окупљени испред РТС-а бурно негодују уз повике “Управа напоље” и “Продане пи*ке”, а чуле су се и петарде.

Демонстранти нису негодовали једино док су пролазили испред Атељеа 212, де су поздрављени аплаузом.

Протестна колона “против диктатуре”, у којој је више хиљада градјана, стигла је до зграде Владе Србије.

У близини Владе Србије је упаљена је бакља и истакнут је велики транспарент “Вучићу лопове, покрао си изборе”.

Саобраћај у Улици Кнеза Милоша је потпуно блокиран.

Нема полиције ни у близини седишта Владе.

Чело колоне је већ на Славији, али се она простире Немањином улицом све до главне Железничке станице, удаљене више од једног километра.

Судећи по јучерашњој маршути, поворка ће ићи у круг и наставити ка Републичкој изборној комисији, а затим до Дома Народне скупштине, одакле је и почела.

Протест и даље протиче без инцидената.

Протест је организован у другим градовима Србије, а велики број људи се окупио у Нишу и Новом Саду.

У Новом Саду око 18 сати почела је протестна шетња око 1.000 махом младих људи који су се из Кампуса Новосадског универзитета улицама упутили ка центру града на Трг слободе.

Међу окупљенима нема страначких обележја, а у маси се могу чути повици “Не дамо Србију‘‘, “Слободна Србија‘‘ и позиви грађанима да изађу на улице и подрже протесте.

Окупљени су носили плакате на којима је писало “Ако вам је добро, онда ништа”, Слобода медија”, “Лопови не краду, зна се ко то ради”, “Против система” и друге.

Протестанти су крећући се улицама града дували у пиштаљке, узвикивала „Вучићу п…у”, „ав, ав, ав…”, али и позивали грађане да им се придруже узвицима „изађите напоље”.

(хуманитарна организација 28. јун, србин.инфо)