Издвајамо Православље

ПРВО ШТО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ НА ВАСКРС: Изговорите ову молитву нарочито ко иде на причест

Ако сте постили велики Васкршњи пост и идете на причешће, ова молитва је обавезна

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Молитва је тамјан најпријатнији Богу, најсигурнији мост за прелаз преко искушења таласа живота, необорива стена свих који верују, мирно пристаниште, Божанска одећа која облачи душу великом добротом и лепотом“ – Патријарх српски Павле

Уколико спадате у групу верника који су постили велики Васкршњи пост или сте се одрекли мрсне хране бар протекле седмице и планирате да се на Васкрс причестите, ево молитве коју треба изговорити пре ове свете тајне!

„Верујем, Господе, и исповедам да си Ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да спасиш грешнике, од којих сам први ја. Још верујем да је ово само пречисто Тело Твоје и да је ово сама пречасна Крв Твоја.

Стога Ти се молим: помилуј ме и опрости ми сагрешења моја, учињена хотимице и нехотице, речју, делом, свесно и несвесно и удостој ме да се без осуде причестим пречистим Тајнама Твојим за опроштење грехова и за живот вечни.

Прими ме данас, Сине Божији, за причесника Тајне Вечере Твоје, јер нећу казати Тајну непријатељима Твојим; нити ћу Ти дати целив као Јуда, већ као разбојник исповедам Те: сети ме се Господе у царству своме.

Дај ми причешће светим Твојим тајнама, Господе, не буде за суд или осуду, већ за исцелење душе и тела.

Амин.“

Извор:Православље