Русија Србија

Путин честитао Вучићу: Знамо шта значи ваша тако убедљива победа

Фото: Јутјуб

Руски лидер је изразио увереност да ће делатност Вучића на челу државе “омогућити даљи развој руско-српског стратешког партнерства за добробит братских народа двеју земаља”
0
Председник Русије Владимир Путин честитао је Александру Вучићу победу на председничким изборима и изразио увереност да ће његов посао као шефа државе омогућити развој стратешког партнерства са Русијом, саопштила је служба за односе са јавношћу Kремља.

– Тако убедљива победа на изборима показује широку подршку вашим напорима, усмереним на решавање актуелних економских и социјалних задатака који стоје пред Србијом, као и на одржавање конструктивног, избалансираног спољнополитичког курса – наводи се у телеграму честитке руског председника.

Путин је нагласио и да у Русији знају Вучића као “принципијалног присталицу јачања пријатељских односа између Русије и Србије”.

Руски лидер је изразио увереност да ће делатност Вучића на челу државе “омогућити даљи развој руско-српског стратешког партнерства за добробит братских народа двеју земаља”.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков је изјавио новинарима да Москви импонује победа Александра Вучића на председничким изборима у Србији, јер се он залаже за развој односа између две земље.

 

Извор: Telegraf.rs / rs.sputniknews.com