Издвајамо Русија

ПУТИН: Морам да гледам на све стране и пазим да неко не поједе Русију

Фото: Јутјуб

ВЛАДИМИР Путин је на заседању Попечитељског савета Руског географског друштва у шаљивој форми прокоментарисао епизоду из филма о пројекту тог друштва у којем „морски анђели” једу „морске ђаволе”.

Рекао је, наиме, да он мора добро да мотри да „неко не поједе Русију”.

Шефу државе је био показан филм о проучавању подводног света руског Арктика. Путин је за време пројекције питао: „Је ли ово шкољка-анђео заиста појела морског ђаволчића?”.

Уследио је потврдан одговор, после којег је Путин виђено довео у везу са својим државнчким послом:

„Изгледа да би требало да се подробније упознам са вашим радом… Јер, и ја морам све време да гледам на све стране – да нас неко не би појео. Веома је корисно погледати шта се у природи догађа”.

Путин је у наставку посебно нагласио да држава мора показати да је у стању да се бори против корупције – да различити авантуристи не би ту борбу користили за своје интересе и циљеве.

Додао је да ће борба против корупције бити настављена и апеловао на сународнике да праве разлику између реалне борбе против корупције и оних који ради саморекламирања глуме да се против ње боре.

Указао је да права борба против корупције јача државу, а да се лажна користи као инструмент у политичкој борби и у функцији саморекламирања:

„Све смо то већ виели. И код нас и на примеру такозваног арапског пролећа. Јасно је у шта се то изродило. Уосталом, све то гледамо сада у Украјини. Учесници државног преврата у Украјини су 2014-те борбу против корупције имали као једну од главних парола, а корупција је у тој земљи отада вишеструко повећана”.

Путин је за илустрацију навео: „Људи који долазе из Украјине говоре: ако су раније тражили да се уграде са 50 одсто, сада траже да то буде 75 одсто”.

На крају је закључио опоменом: „Ми морамо свом народу показати да се режава реално и ефикасно бори против корупције. Само у том случају авантуристи неће имати за шта да се ухвате”.

 

Извор: Факти.орг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2017.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930