Издвајамо Свет

ПУТИН ПОШТЕДЕО ТРАМПА БРУКЕ И СРАМОТЕ: Ево зашто није активирао С-400 у Сирији…

Владимир Путин, председник Русије, поштедео је свог америчког колегу Доналда Трампа велике бламаже јер је наредио да се се не активира руски систем С-400 намењен уништавању циљева у ваздуху током америчког бомбардовања сиријске базе Шаријат!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, према теорији која има све већи број присталица на друштвеним мрежама, Путин је овом наредбом заправо поштедео Трампа јер би руски систем с лакоћом уништио свих 59 ракета типа „томахавк“, које су испаљене са америчких разарача стационираних у Медитерану.

Америчка страна је обавестила Русију да ће база Шаријат на североистоку Сирије бити мета напада пола сата раније и руска страна је имала довољно времена да припреми одбрану постројења. Систем С-400 важи за понос руске армије и може да прати до 300 циљева у ваздуху (авиона и пројектила).

Пројектили овог система имају домет до 400 километара на висини од 30.000 метара. Руси су систем С-400 распоредили у ваздухопловној бази Латакија пошто су турски авиони Ф-16 у новембру 2015. оборили руски „сухој 24“ под изговором да је ушао у ваздушни простор ове чланице НАТО.

 

Извор: Вести / Агенције