Издвајамо Свет

РОБЕРТС: Трамп је под контролом, ако и Путин падне – Русија је у великој опасности!

Вашингтон је поново отворио сукоб нападом Томахавк ракетама на сиријске ваздухопловне базе. Руски/сиријски ПВО системи нису спречили напад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вашингтон естаблишмент је потврдио контролу Трампа. Прво Флин а сада Банон. Све што је остало у Трамповој администрацији су ционисти и  генерали који желе рат са Русијом, Кином, Ираном, Сиријом и Северном Корејом.

Не постоји нико у Белој кући да их заустави.

Збогом нормализовању односа са Русијом.

Сиријски конфликт је спреман да поново буде отворен. То је поента хемијског напада за који је Вашингтон окривио Сирију упркос недостатку било каквих доказа. Потпуно је очигледно да је хемијски напад догађај оркестриран од стране Вашингтона.

Како се наводи у извештајима америчког државног секретара, Тилерсон је упозорио Русију да су у току кораци да се уклони сиријски председник Асад. Трамп се слаже.

Уклањање Асада омогућава Вашингтону да наметне другу Вашингтонску лутку муслиманском народу, како би уклонио још једну арапску владу са политиком независном од Вашингтона, како би уклонио још једну владу која се противи израелској крађи Палестине, да Тилерсон и неоконзервативци  прекину руски природни гас из Европе са гасоводом из Катара до Европе преко Сирије, под контролом САД-а.

Игноришући све ове америчке предности, руска влада је оклевала у завршавању ослобођења Сирије од ИСИС-а који има подршку Вашингтона. Руси су оклевали јер су имали потпуно нереалне наде за постизање партнерства са Вашингтоном преко заједничких напора против тероризма.

То је била смешна идеја јер је тероризам Вашингтоново оружје. Ако Вашингтон може склонити Русију с пута претњама или више руских погрешно схваћених нада о “сарадњи“ са Вашингтоном, тероризам ће бити усмерен против Ирана, у великој мери.

Када Иран падне, тероризам ће почети да се спроводи на Руској Федерацији и кинеској провинцији која се граничи са Казахстаном. Вашингтон је већ дао Русији да окуси амерички тероризам у Чеченији. Више тек следи.

Да руска влада није оклевала са чишћењем ИСИС-а из Сирије када је Русија неочекивано преузела вођство од Запада, Сирија се не би суочила са поделама или обновљеном америчком одлучношћу да збаци Асада из горе наведених разлога. Али су Руси, опчињени сновима о сарадњи са Вашингтоном, поставили и Сирију и себе у тешку позицију.

Руси су преузели иницијативу и изненадили свет прихватајући позив сиријске владе и ушавши у сукоб. Вашингтон је био беспомоћан. Руска интервенција је одмах преокренула ток против ИСИС-а. А онда је одједном Путин најавио руско повлачење, тврдећи да је “мисија испуњена.“

Али мисија није била испуњена, и Русија се вратила, још увек са иницијативом, али у извесној мери уназађена због ирационалног повлачења. Ако нас памћење служи, то улажење и излажење се догодило неколико пута.

Онда, када је Русија била на прагу победе у рату над ИСИС-ом, застали су на самом крају у уверењу да ће сада Вашингтон коначно сарађивати са Русијом у елиминисању последњег упоришта ИСИС-а.

Уместо тога, САД су послале војне снаге да блокирају руски/сиријски напредак. Руски министар спољних послова се жалио, али Русија није искористила своју супериорну снагу на лицу места да помери америчке снаге и оконча сукоб.

Сада Вашингтон даје “упозорења“ Русији да им не стоји на путу. Хоће ли руска влада икада научити да сарадња са Вашингтоном има само једно значење: Пријавите се као поданик?

Једина руска алтернатива сада је да каже Вашингтону да иде дођавола, да Русија неће дозволити Вашингтону да уклони Асада. Али руска Пета колона, која је у савезу са Западом, ће инсистирати на томе да Русија коначно може остварити сарадњу са Вашингтоном само ако Русија жртвује Асада.

Наравно, пристанак Русије ће уништити слику руске моћи, и то ће бити искоришћено за лишавање Русије страних девиза од продаје природног гаса Европи.

Путин је рекао да Русија не може веровати Вашингтону. То је исправан закључак из чињеница, па зашто и даље себе доводи у дилему тражећи сарадњу са Вашингтоном?

“Сарадња са Вашингтоном“ има само једно значење. То значи предају Вашингтону.

Путин је само делимично очистио Русију. Ова земља је и даље пуна америчких агената. Хоће ли Путин пасти под Вашингтон естаблишмент баш као што је и Трамп?

Невероватно је колико мало руских медија разуме опасност у којој се Русија налази.

 

Извор: Wебтрибуне.рс