Издвајамо Србија

РУСИ УПОЗОРИЛИ БЕОГРАД: Сорош финансира протесте студената, хоће РАТ у Србији?

Фото: Јутјуб

Руске службе безбедности обавестиле Београд да ће амерички милијардер финансирати протесте

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џорџ Сорош је за финансирање уличних протеста у Београду наводно издвојио више од 10 милиона евра. На ово су српске власти упозориле руске службе безбедности.

У допису који је упућен Србији наводно стоји да ће амерички милијардер покушати да „мирну постизборну ситуацију“ претвори у „постизборну кризу“.

– Покушаће да изврше рану делегитимизацију изборног процеса и да тако оспоре резултате премијера Александра Вучића. Какав год тај резултат да буде и шта год се буде дешавало током изборног дана, тврдиће да се десила крађа и да су избори били непоштени… У протестима ће нарочито злоупотребљавати студенте које ће претходно индоктринирати њихови професори, људи који су годинама плаћеници Сорошевог Фонда за отворено друштво – наводи се између осталог у поверљивом руском допису.

Ово упозорење је наводно у Београд стигло крајем недеље, пре него што су одржани председнички избори у Србији.

Владимир Ђукановић, члан скупштинског Одбора за контролу служби безбедности тврди да се крвави сукоби у Србији одавно спремају.

– Нема шансе да се у 15 градова одједном оранизују „спонтани“ протести. Да је резултат био случајно 51 одсто за Вучића ударили би одмах на институције и покушали да изазову Пети октобар. Све ово је синхронизовано и контролисано из једне службе у Лондону.

Извор:СрбијаДанас.цом/Информер