Србија

РУСKИ МЕДИЈИ: Ево шта ће НАТО урадити Србији после избора!

Нови шеф државе ће се суочити са озбиљним геополитичким изазовима јер НАТО неће оставити Србију на миру. Битно је да после избора буде сачувана стабилност земље како би нови председник што пре кренуо у решавање актуелних економских проблема, оцењује у изјави за Спутњик члан руске Централне изборне комисије др проф. Василиј Лихачов.

Loading...

Члан руске Централне изборне комисије др проф. Василиј Лихачов ће у својству посматрача пратити председничке изборе у Србији. И изјави за Спутњик Лихачов, који је и народни посланик у Државној думи, каже да очекује транспарентност и велику излазност:

„Једанаест кандидата је прилично много за релативно малу земљу као што је Србија. Додуше, она је мала искључиво у географском смислу, али не и у геополитичком. Многи председнички кандидати имају дијаметрално супротне ставове, и то је веома добро јер је то одраз демократије. Очекујем излазност на европском нивоу, негде 40-47 посто, а волео бих да она буде још већа. Мислим да су грађани свесни да од њих зависи будућност земље и желе да на власт дође човек који има визију и стратегију развоја Србије.

„Од будућег председника умногоме зависи и будућност руско-српских односа“, истиче Лихачов:

Од њега зависи да ли ћемо коначно повећати трговинску размену, како ћемо уопште развијати нашу сарадњу и продубљивати историјске везе. Наравно да рачунамо и на наставак сарадње по питању Kосова и Метохије, у складу са резолуцијом СБ 12 44, јер то како се у последње време развија ситуација око јужне српске покрајине изазива велику забринутост Србије, Русије и великог броја земаља.

Са друге стране, нови шеф државе ће се суочити и са великим геополитичким изазовима, каже наш саговорник.

Пре свега мислим на проширење НАТО-а, који је буквално кренуо у лов на Београд са циљем да Србија постане чланица Алијансе упркос вољи већине грађана и политичких странака. НАТО постаје све агресивнији и један је од светских првака у русофобији, то одлично схвата актуелни српски председник, а надам се да ће схватити и будући шеф државе.

Битно је да после избора буду сачуване стабилност и одрживост земље како би нови председник што пре кренуо у решавање актуелних економских проблема и политичких изазова

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
loading...