Издвајамо Православље

СА РАЗЛОГОМ ГА ЗОВУ СРПСКИ ОСТРОГ: У овом манастиру Бог прашта и заборављене грехе (ВИДЕО)

Света тајна Јелеосвећења ослобађа душу свега лошег, чак и онога што смо заборавили, а уз истинску веру, свака болест бива излечена

Да ли сте некада чули за Свету тајну Јелеосвећења?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је заправо Света тајна која подразумева неколико моћних молитава свештеника и помазивање болесних освећеним уљем (јелејем).

Кроз ово уље делује Божја благодат, па тело оздрављује која год да га је бољка обузела, а душа се чисти од свих грехова, чак и оних заборављених.

 ПОУЧНА ПРИЧА: Све што се дешава у вашем животу је „ПРИКРИВЕНИ БЛАГОСЛОВ“ ,па и туга,казна, проблеми, ево зашто…

Овом Светом тајном лечи се тело од његове немоћи и чисти душа од њених грехова, кажу свештена лица.

Међутим, Јелеосвећење врши се у црквеним храмовима само понекад, изузев једног манастира у којем се одржава често – манастира Лелић.

Храм који се налази у истоименом селу надомак Ваљева у народу је познат као српски Острог. Разлог томе јесте то што овај манастир исцељује и душу и тело, исто као и Острог у Црној гори, манастир Светог Василија.

НЕВИЂЕНО ЧУДО! Српски светац није иструлио ни после 82 године!

Родно је место и задужбина владике Николаја Велимировића и његовог оца Драгомира, а у крипти манастира чувају се његове мошти, које верници имају прилику да целивају недељом. Ту су и личне ствари владике и његова богословска тумачења, која се чувају у музеју у склопу манастира.

Осим предивне литургије за опроштај грехова и излечење тела, у којој сваке године ужива око 100.000 верника, ако посетите манастир Лелић, сигурно ћете уживати и у погледу на необичан иконостас, а нарочито у сцени страшног суда. Читав изглед споља и изнутра осмислио је лично владика Николај и од тада се ништа није мењало у изгледу манастира и цркве.

У порти се налази и велики звоник и црквени дом, а ту је и занимљив „посао“ којим се баве монаси, на челу са игуманом манастира Авакумом.

 ИСПОВЕСТ ПРОФЕСОРКЕ КОЈА ЈЕ ДОЖИВЕЛА ЧУДО ПОД ОСТРОГОМ: Упозорење Светог Василија ми је СПАСИЛО ЖИВОТ!

Наиме, они већ 50 година праве мед, који важи за најукуснији мед у целој Србији. Монаси праве багремов, ливадски и шумски мед, као и мед са копривом, а по њихов производ долазе људи из целе Србије.

„Мед са копривом користи се као додатак исхрани. Препоручује се за побољшање општег стања организма, за подизање нивоа хемоглобина у крви, потив замора и исцрпљености, тврди лично игуман Авакум.

Да ли је у питању то што се пчеле чувају у потпуно чистој средини нетакнуте природе или то што их монаси негују са пуно љубави и вере, свако ко је пробао тврди да је то заиста најлепши мед који су икада пробали.

 

Извор: Стилкурир.рс