Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ТЕШKО ОПТУЖИО: Kарлеушин дечко је убио Ћурувију! Њен тата заштитио зета!

Дошао сам до података да су га ликвидирали криминалци Ћанда и Јорга. Реч је о Зорану Давидовићу, момку певачице, и Бранку Јефтовићу, тврди радикал

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ поново је шокирао јавност тврдњама да су новинара Славка Ћурувију на данашњи дан пре 18 година убили Зоран Давидовић Ћанда, убијени дечко певачице Јелене Kарлеуше, и Бранко Јефтовић Јорга.

Шешељ тврди да је та сазнања имао још 2001. године и да је тада поднео и пријаву. С обзиром на то да случај убиства Ћурувије још није решен, тужилаштво би требало да испита Шешеља у вези са овим шокантним тврдњама.

Радикал у разговору за Kурир није негирао наводе Душана Михајловића да је 2001. тражио исплату награде за откривање убица Ћурувије, али тврди да је бивши министар полиције лажно сведочио пред Специјалним судом.

Подсетимо, Михајловић је пред судом изјавио да је „Шешељ тражио да му се исплати награда и да је тврдио да је убица Мирослав Kурак, али да се то није уклапало у резултате полицијске истраге“.

– Михајловић лаже. Прво, нисам га звао телефоном и указао на Kурака, јер тада нисам ни знао ко је он. Михајловић није рекао да је добио обавештења која сам послао на основу података које сам добио док сам био потпредседник Владе Србије. Тада сам дошао до података да су Ћурувију убили криминалци с надимцима Ћанда и Јорга. Реч је Зорану Давидовићу и Бранку Јефтовићу, а први је, као што је познао, тада био дечко певачице Јелене Kарлеуше – износи шокантне тврдње Шешељ и додаје:

Води истрагу… Драган Kарлеуша Води истрагу… Драган Kарлеуша

– Ћанда је своме тасту, високом полицијском генералу Драгану Kарлеуши рекао да је убио Ћурувију и да ћути и да никоме не говори ништа. И то није информација од јуче, тврдио сам то и 29. августа 2001. Он је још био жив кад сам ја поднео ту пријаву. Не искључујем могућност да је Ћанда и убијен због Ћурувије – тврди Шешељ.

Подсетимо, некадашњи министар полиције Душан Михајловић је 24. августа 2001. понудио награду од 300.000 тадашњих немачких марака, сваком ко пружи доказе о починиоцима или наручиоцима 22 нерешена убиства, међу којима су биле и ликвидације Славка Ћурувије, Радована Стојичића Баже и Момира Гавриловића Гавре. На његов позив, само пет дана касније, Шешељ је Михајловићу поднео три пријаве у којима га је, како тврди, обавестио о сазнањима која има о ова три злочина.

Током сведочења у поступку који се води против бивших функционера ДБ Радомира Марковића, Милана Радоњића, Ратка Ромића и Мирослава Kурака, подсетимо, сведок тужилаштва Милован Бркић изнео је готово идентичне наводе, тврдећи чак и да је певачица Kарлеуша у време убиства била с Давидовићем у ауту „као последња пратња убици Луки Пејовићу“.

Драган Kарлеуша, међутим, у судници је тврдио да ништа од тога није тачно.

– Ћанда је био ситни криминалац, који је, нажалост, имао неку везу с мојом ћерком Јеленом. Видео сам га неколико пута пре овог догађаја, али мислим да у време убиства 11. априла они нису били у вези – рекао је пред судом Драган Kарлеуша, отац певачице, одговарајући на питања адвоката о томе да ли је и Ћанда био предмет истраге убиства Ћурувије, којом је он у то време руководио.

 

 

Извор: Kurir.rs