Издвајамо Србија

ШИПТАРСКА ЗМИЈА ОПЕТ УДАРА НА СРБЕ: Тачијева нова претња из Приштине!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

Други пут за месец дана косовски председник Хашим Тачи преко свог Фејсбук профила прети Србији тужбом за геноцид. Нова Тачијева претња уследила је након пропалог покушаја да формира војску, као и уочи првих оптужница, које би до краја године требало да буду подигнуте у Специјалном суду за ратне злочине такозване ОВК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је овог пута написао да су „српске снаге пре 18 година после узастопних масакара и покушаја етничког чишћења, у Поклеку, Дреница, убиле више од 54 чланова породица Муколи и Елшани, већином жена, деце и старијих људи, као и још 24 Албанаца у селу Старо Цикатово“.

Додао је да ће ускоро тужити Србију за геноцид на Косову.

Сличну поруку Тачи је послао и почетком овог месеца, што је у Србији протумачено као чиста провокација.

Први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић тада је Тачију одговорио да ни Хашки трибунал ни његово тужилаштво никад нису оптужили Србију за геноцид, већ је формиран Специјални суд за злочине ОВК.

Тако да ће злочинци из ОВК на суд, а не Србија, истакао је шеф српске дипломатије.

Дачић је, такође, тада поручио да од тога нема ништа, јер такозвано Косово није члан Уједињених нација и нема право да тужи Међународном суду правде у Хагу.

Тачи је, наиме, још у фебруару 2015. године најавио могућност подношења тужбе против Србије.

Он је тада за турску агенцију „Анадолија” рекао да ће Приштина затражити високу одштету.

Дачић, међутим, указује да Тачи наставља с провокацијама и да, након што је његова идеја о формирању такозване војске Косова доживела дебакл, покушава да пребаци пажњу домаће јавности на другу тему – тужбу против Србије за геноцид.

Извор:Танјуг