Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-БИА И НЕМЦИ ОТКРИЛИ: Браћа Харадинај заједно са Тачијем највећи криминалци на Косову

Фото: Јутјуб

Председник Косова Хашим Тачи је, поред браће Рамуша и Даута Харадинаја и Рустафе Мустафија, најистакнутији је представник организованог криминала на Космету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су повезани са албанском мафијом и најачим мафијашким групама у Европи, пише „Блиц“ позивајући се на извјештај БИА.

Лист наводи да Тачијева „Дреничка група“ под контролом држи између 10 и 15 одсто свих криминалних послова на Космету који се односе на кријумчарење оружја, крадених аутомобила, горива, а делимично и цигарета, као и на проституцију.

Исте информације о Тачијевом криминалном деловању садржи и извештај немачке обавештајне агенције БНД, што је објавио и „Викиликс“.

„Многобројне службе су регистровале сарадњу „Дреничке групе“ са најјачим мафијашким групама у Албанији, Чешкој, Бугарској и Македонији. Везе са Албанијом иду преко Екрема Луке, који сарађује са кланом Харадинај. Тачијева сестра је удата за Сејдију Бајруша, званог Милано, који је један од криминалних вођа комплетне албанске мафије и централа му је у Куманову“, пише „Блиц“ и додаје да су Немци имали податак и да је Тачи ангажовао професионалног убицу Африма, познатијег као Бекими.

Према налазима њемачког БНД, Тачијева „Дреничка група“ успоставила је контакт и са терористима и мафијашима из Чеченије.

„Познато је и да је Тачи присуствовао састанку са Осамом бин Ладеном у Албанији. Вођа „Ал каиде“ боравио је у Албанији као гост тадашњег председника Салија Берише, а, осим њих и Тачија, састанку су присуствовали и Башким Газидеда, бивши шеф тајне полиције Албаније, и Рамуш Харадинај. Након тог састанка формирано је више ћелија „Ал каиде“ у Албанији и на Космету“, наводи лист.

И у Извештају специјалног извјестиоца Дика Мартија, који је усвојио Савет Европе, пише да је Тачи шеф групе која је одговорна за кријумчарење оружја, дроге и људских органа у источној Европи.

Извор:Срна/Блиц.рс