Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-ХАРАДИНАЈ СПРЕМА КРВОПРОЛИЋЕ: Ако ме изруче из Француске поубијајте Србе!

Наши обавештајци дошли у посед информација да су браћа Харадинај испланирала напад у енклавама и упад на север Косова ако бивши вођа ОВК буде изручен из Француске

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ је етничко чишћење Срба у јужној покрајини, а организатори крвавог плана су браћа Хараданај, сазнаје Курир у безбедносно-обавештајним структурама.

Наш саговорник тврди да су до овог сазнања наше службе дошле у протеклих неколико дана.

Списак Срба

– Мозак свега је Рамуш, који у Француској чека одлуку суда о изручењу. Он је у сталном контакту са братом Даутом, који на терену увелико припрема паклени план – објашњава наш извор.

Према његовим речима, наше службе су дошле у посед информација да се прави списак Срба који живе у енклавама, с циљем да се упадне у њихове домове и спале им се куће.
– С друге стране, план за север Косова је да Албанци заједно са специјалним снагама РОСУ на силу уђу. Уколико Срби пруже отпор, Хараданијево наређење гласи – одмах их ликвидирати! Наиме, он је јасно поручио: „Ако треба, све их поубијајте и спалите, али ја не смем да крочим на тло Србије.“ Међутим, браћа Харадинај су активна и у Француској. Тој земљи стижу озбиљне претње од албанског лобија, који на све начине покушава да спречи изручење Харадинаја Србији – открива извор Курира.

Подсетимо, Даут Харадинај је најпре најавио етничко чишћење Срба, а потом поручио да ће Београд добити исти одговор као 1999. ако његов брат буде изручен. На његове претње реаговао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који тражи отворену и јасну осуду међународних представника и институција.

Ђурић: Осудите претње

– Упозоравам на употребу све оштрије реторике и чак отворених претњи српском народу у екстремним албанским круговима на КиМ. Искуство нас је научило да је вербално насиље над Србима на КиМ увек први корак ка озбиљнијим насртајима – поручио је Ђурић.

Иначе, Национална ослободилачка војска, албанска терористичка организација, запретила је јуче дизањем у ваздух суда у Тетову. Писмо с претећом поруком било је потписано са ОВК, али је након прегледа зграде суда утврђено је да је претња била лажна.

УЈЕДИЊЕНИ Цело Косово уз Харадинаја
ТАХИРИЈЕВА УЦЕЊУЈЕ НАСТАВКОМ ДИЈАЛОГА

И косовска министарка за дијалог Едита Тахири укључила се у одбрану Рамуша Харадинаја. Она је изјавила да дијалог Београда и Приштине не може бити настављен док се Харадинај не врати на Косово.
– Дијалог са Београдом може да се настави тек после ослобађања Харадинаја и његовог повратка на Косово, а пошто скупштина Косова укине резолуцију о прекиду преговора – казала је она.

На њене речи одговорио је заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.
– Неприхватљиво је и неразумљиво овакво противљење приштинских званичника владавини права и стварању предуслова за будућност Срба и Албанаца. Изостанак дијалога штети економији Косова и свим грађанима који живе на том простору – навео је Козарев.

Чињенице
ХРОНОЛОГИЈА

– Харадинај је ухапœен 4. јануара у Француској по Интерполовој потерници Србије због ратних злочина на Косову 1998. и 1999.

– Суд га је 12. јануара пустио да се брани са слободе док се не одлучи о захтеву Србије за екстрадицију

– Он се пред судом у Колмару појавио 1. и 9. фебруара, као и 2. марта, али је одлука одлагана. Више пута од хапшења је поновио да не прихвата да буде изручен Србији и износио оцену да је реч о чисто политичком процесу који се води против њега

– Суд је 6. априла још једном одложио доношење одлуке о изручењу и нови претрес заказао за 27. април

– Истрага против Харадинаја покренута је 2004, а Хашки трибунал га је 2012. ослободио

Ивица Дачић
ОПАСНЕ ИЗЈАВЕ

Ивица Дачић каже да је ситуација забрињавајућа.
– То је доказ каква мржња и насиље владају код косовских Албанаца. То су веома опасне изјаве и забрињавајуће је да ЕУ као и увек ћути – изјавио је Дачић за Курир.

Извор:Курир.рс/Светлана Војиновић