loading...
Издвајамо Србија

СРБИН КОЈИ ЈЕ ПРЕТУКАО НАТО ПИЛОТА СТИГАО У ЛОЗНИЦУ: Енглез се оклизнуо у кафићу и пао сам

ЛОЗНИЦА – Раде Станчић, који је у четвртак у Цириху претукао енглеског пилота који се у једном кафићу хвалио да је учествовао у бомбардовању Србије, јуче рано ујутру стигао је у родну Лозницу.

Његова званична изјава за медије, а и за швајцарску полицију, гласи да је Енглез пао сам, а у моменту када је пришао пилоту који се хвалио бомбардовањем, сетио се, каже, настрадале Милице Ракић.

– Моје ћерке су Миличино годиште, и увек сам о томе размишљао… Сећам се да сам му рекао : “Е, сад ћеш да видиш како се бомбардује!” – каже Станчић, а онда, кроз смех наставља:

– Он се оклизнуо као онај у ТВ емисији, на банану. Тако је и Енглез пао, ја га нисам ударио. То је моја званична изјава, коју је и мој адвокат јуче пренео полицији у Швајцарској – каже Станчић.

Станчић каже и да су га после инцидента заштитили пријатељи, а да је затим кренуо за Србију.

– Јуче ујутро на граници са Хрватском прилази ми њихов полицајац. Причамо, каже: “А ти си тај. Честитам ти, нека си” – прича Станчић.

Станчић планира да се следеће недеље врати у Цирих.

– Енглез се вратио у Лондон. Чујем да има посекотину испод јагодице, али нема тешке повреде. Није ме тужио приватно, бар не за сад. Мој адвокат сматра да би све требало да буде у реду, можда само новчана казна. Бојим се само да ми медији не направе већу штету од користи, али сви ме зову, дају подршку, пријатељи из Америке, Аустралије. Ја сам велики патриота и увек сам помагао наше људе у Швајцарској – каже Станчић.

Станчић је иначе годинама у Цириху држао дискотеку у којој су се окупљали наши људи. Последњих година ради у једној приватној фирми и живи породичним животом.

Извор:ТМС/Блиц

loading...