Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ: Нема разлога да Харадинај не буде изручен Србији

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Министар полиције Небојша Стефановић рекао је данас да је Србија доставила надлежном Апелационом суду у Колмару апсолутно сваки доказ о оптужбама против Рамуша Харадинаја за ратне злочине над Србима и да не види разлог да Харадинај не буде изручен Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан о изјави портпаролке француског суда Сандре ди Роса да одлука о захтеву Србије о изручењу Харадинаја неће бити донета на сутрашњем рочишту, већ највероватније поново одложена, Стефановић је за изјавио да је министарство правде Србије доставило све потребне информације и све што је француски суд тражио од Србије да би се изјаснио о оптужбама против Харадинаја.

„Доставили смо доказе за које ми мислимо да су веома чврсти. Не видимо разлог да Харадинај не буде изручен Србији, али то није у нашим рукама то је у рукама француског суда. Наредних дана ћемо имати информацију шта је то што суд додатно тражи, ако нешто тражи“, навео је он.

Стефановић је подсетио да оптужбе Србије против Харадинаја нису политичке природе, већ су то оптужбе за ужасне ратне злочине над Србима.

Извор:Танјуг/Пинк