Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ: Рушење воље народа је слом демократије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас да неко ко се залаже за демократију не може на улици да руши јасно изражену вољу народа на протеклим председничким изборима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостујући на телевизији Пинк, Стефановић је истакао да се не може, како је рекао, рушити нешто што је апсолутно већинско, јер би то био слом демократије.

Стефановић је указао да је један председнички кандидат добио милион и по гласова више од осталих, што је „итекако јасна народна воља“, која је још јасније потврђена на поновљеним изборима у осам градова Србије, у којима је Александар Вучић добио просечно 72 одсто гласова, и то уз повећану излазност.

Према његовим речима, Вучћ је остварио убедљиву победу, а други су доживели дебакл, јер грађани не желе нестабилност.

Народ је тада, сматра Стефановић, подвукао шта жели Србија, а што неки нису хтели да чују 2.априла.

– Зар мислите да би Габријел дошао да мисли да је било шта било нерегуларно – запитао је Стефановић.

Говорећи о протестима, Стефановић је казао да се нада ће они остати ненасилни и да сем рушења „Зида плача“, што је оценио потпуно неразумним чином, неће ништа друго да се догоди.

Стефанових је поновио да су то политички протести, а не студентски јер,како је приметио, у захтевима нема ничег што се односи на бољи положај студената.

Уверен је, каже, да протести неће нашкодити Србији, јер у „свету сви знају да се ради о политичком покушају оних који нису победили на изборима да на неки начин покушају да креирају народно незадовољство и изнуде промену воље народа“.

Учесницима протеста је поручио да користећи своје право не треба да блокирају права других и замолио да барем саобраћајној полицији саопште руту кретања.

Јер полиција, објаснио је, затавра улице ина тај начин штити протестанте од могућности да се неко залети возилом у њих.

Упозорио је да су протести разумљиви, али да насиље не бити дозвољено.

Осврнуо се и на снимак наводне манипулације гласачким листићима, истакавши да је истрага о том случају завршена, а јавност обавештена да је реч о шали, али и да је то учинила особа која је у претходних 10 година била контролор на бирачком месту на којем је уписано свега 190 бирача.

Та особа се извинила и изразила искрено жаљење, а тужилаштво ће, додао је, на основу прикупљеног материјала оценити да ли у тим радњама има кривичног дела.

На питање о случају недавног хапшења припадника МУП-а у Шапцу Стефановић је казао да се у последње три године могу јасно видети крупне промене у Министарству.

– Нажалост било је некада у јавности уверење да су припадници полиције недодирљиви. Доказали смо да у полицији, али тако и нигде друго у друштву, нема заштићених – закључио је он.

Извор:Танјуг

<div id="midasWidget__11411"></div> <script async src="https://cdn2.midas-network.com/Scripts/midasWidget-14-494-11411.js"></script>