Издвајамо Свет

СВЕТ ЈЕ НА ИВИЦИ КОНАЧНОГ СУКОБА: Нуклеарни рат може да избије сваког тренутка!

Свет је на рубу коначног сукоба!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасадор Северне Кореје у Уједињеним нацијама упозорио је да у сваком тренутку може да избије нуклеарни рат!

– Ми се на све начине можемо одупрети САД-у. Северна Кореја је спремна да одговорити на сваку врсту рата коју изабере САД – поручио је Ким Ин Рионг, стални амбасадор Северне Кореје у УН.

Он је оптужио САД да подизањем тензија врше дестабилизацију региона и упозорио да у сваком часу може избити „термонуклеарни рат“, јавља Анадолу Агенцy (АА).

Поводом расправа о тестирању нуклеарних пројектила у Северној Кореји и седнице Већа безбедности која ће наредне седмице бити одржана на ту тему, амбасадор те земље се обратио новинарима у седишту УН и оптужио САД да изазива опасну ситуацију на Корејском полуострву.

– Ми се на све начине можемо одупрети САД-у. Северна Кореја је спремна да одговори на сваку врсту рата коју изабере САД – поручио је Ким.

Потпредседник САД Мајк Пенс је у недјељу током посете Јужној Кореји упозорио како је окончана ера „америчког стрпљења“ када је у питању уверавање режима Северне Кореје да одустане од развоја нуклеарног оружја.

Амбасадор Ким је данас поручио да ће Северна Кореја оштро одговорити на сваку провокацију и најавио наставак развоја и тестирања нуклеарних пројектила.

 

Извор: Anadolu Agency