Издвајамо Србија

ТАБЛОИД – НЕМАЧКЕ И АМЕРИЧКЕ СЛУЖБЕ УТВРДИЛЕ: Андреј Вучић је шеф једне од најопаснијих криминалних група на Балкану!

У Београду је 30 високих истражитеља америчког ФБИ-а, а још по 20 у Подгорици и Приштини, који, уз помоћ информација и доказа немачке обавештајне службе БНД и државне криминалистике полиције, приводе крају истрагу о деловању најопаснијих криминалних група на Балкану, које угрожавају системе безбедности у Европи, па и САД-у. Један од коловођа је и Андреј Вучић, брат српског диктатора, који би ускоро могао да буде стављен на потерницу и тако обори брата, који тврди да му је Андреј једина слаба тачка у животу. А у слабу тачку се углавном гађају они као што је Александар

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прошле године немачка обавештајна служба БНД и криминалистичка полиција покушали су да спроведу акцију хапшења опасне криминалне групе, на чијем је челу Андреј Вучић, брат по мајци Александра Вучића.

И Немачка и Сједињене Државе желе да пресеку и ограниче деловање картела косовско-метохијских Албанаца. Шверц оружја, белог робља, наркотика, нафте, дувана… је главни бизнис албанских криминалних група.

Светски листови описују улогу у том ланцу браће Вучић, посебно Андреја. Он је, подсећају амерички и немачки медији, са оцем Анђелком запослен у Заводу за израду новчаница и кованог новца у Београду. Практично, он Заводом и руководи.

У Заводу је г. Андреј штампао акцизне маркице вредне милијарду евра и за 600 милиона их продао косовском Албанцу Ћазиму Османију. Више информација страним службама дао је бивши директор српске полиције Милорад Вељовић, који је, такође, пословао са Османијем, тако што му је по налогу Андреја Вучића издао пасош на име Драгана Петровића, српског држављанина, са којим је господин Османи путовао безбрижно по Европи, док се афера није открила.

Андреј Вучић је користио утицај свог брата Александра, па је ставио под контролу и транспорте марихуане, хероина и кокаина преко Косова.

Амерички високотиражни дневник Хафингтон пост, објавио је 28. марта, 2017. године истраживачки текст аутора Роберта Кримера, у којем се наводи да је Вучићев брат и наводно мултимилионер, Андреј, његов најближи човек од поверења. Андреј је био укључен у неколико десетина контроверзи, укључујући и случај пребијања од стране елитних војника (Жандармерије, примедба редакције) који су потом били оптужени за пребијање њега и његових телохранитеља. Он је укључен у различите пословне подухвате, укључујући многе који имају везе са разним криминалним групама.

“Немачке власти верују да Андреј Вучић контролише један од највећих нарко-картела на Балкану. Он је такође више пута оптужен и за контролу ‘црног тржишта’ нафте и цигарета.“ -наводи лист.

У једном посебно дрском инциденту, објављено је да је Андреј искористио свој службени положај у Заводу за израду новчаница и кованог новца за штампање акцизних маркица које су штампане у вредности од милијарду евра, и продате за 600 милиона евра албанским кријумчарима марихуане“ – тврди Кример и наводи да су “Вучић и његов брат повезани мрежом предузећа која им користе како би зарадили новац, а она заузврат добила заштиту од стране Вучићеве политичке моћи. Његови најближи сарадници имају користи од приватизације, трошења јавног новца, односно контроле у медијској индустрији. Андреј је такође оптужен да је користио његов однос са братом како би изнудио и разне друге пословне операције.“

Браћа Вучић су, тврди амерички дневник, посебно блиска са Николом Петровићем, предузетником који је познат по томе што је укључен у већину великих послова у енергетском сектору на Балкану. Петровић и Андреј Вучић су били укључени у градњи ветропарка у Србији. Дозвола је наводно одбијена, јер су власници пројекта ветропарка одбили да плате ту цену.

Према високо цењеном новинском интернет портал Балкан Инсигхт група коју је предводио Андреј Вучић, Никола Петровић и Зоран Кораћ, „…концентрисала свој утицај и интерес у области енергетике, телекомуникација, инфраструктуре и свих већих предузећа у Србији.“

Такође се наводи оптужба и да су: „…Медији стављени под директну контролу председника Владе, његове породице и његових блиских пословних сарадника“.

Андреј купује све што у Србији има цену. Највише оперише по Војводини, распродајући Арапима плодне војвођанске оранице. Када он баци око на неки ресторан или фирму, она је његова, или ничија.

Они који су у послу са Андрејом постају министри. Наводимо случај Бранислава Недимовића.

Андреј контролише и неколико медија, а његов је Студио Б и неколико дневних листова, мада се као власник појављује Александров човек .

Међутим, позорност америчког Федералног истражног бироа Андреј Вучић је привукао након сазнања израелског Мосада да је Андреј неколико стотина словеначких и аустријских пасоша продао Арапима и војницима ИСИС-а и Ал Каиде, који су из Београда отпутовали на дестинације одређене за акције у Француској, Енглеској и Немачкој, а неки су дошли и у Сједињене Државе.

Андреј је, утврдила је опсежна истрага, имао помагаче и у Немачкој, који су га снабдевали микрочиповима за израду и немачких пасоша. Бечка криминалистичка полиција је службено отворила истрагу и предала је немачкој полицији.

Са количином кеш новца којим располажу браћа Вучић може се корумпирати свака политичка елита у државама Европе.

Истрага која се окончава усмерена је, за сада, на Андреја и његове помагаче у Србији, Космету, Црној Гори и Немачкој.

Гостујући са мајком Ангелином и Анђелком Вучић на Чмарићевој Хеппy телевизији, Александар Вучић је изјавио да му је најслабија тачка у животу брат Андреј.

И Анђелко Вучић, који ради у Заводу за израду новчаница, послује, преко својих фирми са директором РТБ Бор Благојем Спасовским, препродајући концентровану руду злата, сребра, бакра и других ретких метала. РТБ Бор се финансира директно из будужета Србије, а Анђелко је натрпао себи у џеп барем 200 милиона евра из послова са Спасовским, који је несмењив директор овог јавног предузећа-губиташа.

Како се догађаји у Србији устанком грађана буду усложњавали, сасвим је извесно да ће удар на Александра из иностранства доћи налогом за хапшење његовог брата Андреја и расписивањем Интерполове потернице. А од оптужби за најцрњу врсту криминала браћу Вучић не може заштити ни Ангела Меркел, ни Владимир Путин, ни Федерика Могерини ни Курц.

И док браца Андреј и даље “послује“ и као хрчак згрће паре, ловци на овакве типове све су ближи великом улову. А тај улов ставиће, заувек, у мрежу и његовог брата Александра.

 

Извор: М. Хаџић, Таблоид