loading...
Србија

ТОМИСЛАВ НИKОЛИЋ БЕСАН! Спрема освету Вучићу и СНС-у!

И даље актуелни председник Србије Томислав Николић је буквално побеснео када је сазнао да су два инспектора изненада пре 10 дана ушла у Фондацију „Драгица Николић“ и почели да чешљају папире сазнаје „Блиц“

Председника је „додатно“ узнемирило када се информација о интересовању полиције појавила пре три дана у „Блицу“.

Kако је чешљање полицајаца почело у прошли петак, своју љутњу је Томислав Николић демонстрирао непојављивањем у просторијама СНС на прослави победе Александра Вучића у првом кругу. Свој изостанак је правдао „изненадном кијавицом“. Ипак, праву буру је изазвало објављивање информације о посети два инспектора Фондацији.

– Тог дана је био бесан као рис. Звао је све виђеније људе у Влади. Тражио је да се што пре и хитније демантују информације објављене у „Блицу“. Позивао се на наводни договор од пре избора да ако се мирно повуче из трке неће нико испитивати послове фондације његове супруге који су јавности сумњиви већ годинама. Чак је претио и његовим оглашавањем о „прљавом вешу“ у Влади – каже добро обавештен извор.

Драгица Николић једном се похвалила да је за само годину дана скупила 409 милиона динара

Kако смо већ писали, два инспектора су по пријави извођача радова за послове које финансира фондација дошли да обаве предистражни поступак. Тамо су затекли две раднице, које су видно изненађене морале да тражене папире дају на увид.

Због ове ненајављене посете и чешљања пословања фондације прве даме, заустављена су плаћања за све уговорене прилоге, укључујући и онај који се односи на плаћање опреме за крагујевачку болницу.

Новац незаконито трошен?

Извор „Блица“ тврди да постоје озбиљне индиције да је део новца из фондације незаконито трошен.

– Реч је о томе да су фирме које су обављале радове на изградњи или санацији неких објеката добијале више новца него што радови износе. Примера ради, ако је адаптација породилишта била 100.000 динара, на рачун фирме је из фондације исплаћено 140.000. Тих 40.000 су извођачи, који су углавном били блиски људима из кабинета председника Николића, морали да врате. Инспектори треба да утврде ко је све био уплетен у то и где је тај новац завршавао. За сада се сумња да је 500.000 евра уместо на градилиштима завршило у нечијим џеповима, а истрага ће утврдити шта се све дешавало са новцем из Фондације – објашњава саговорник.

Извор „Блица“ близак полицији каже да је до ове контроле дошло зато што је један извођач радова пријавио да му је тражено да део новца који му је уплаћен на рачун за адаптацију једног објекта у кешу врати једном од људи који су блиски породици Николић.

– Разлог за овакав поступак је, наводно, био у томе што је вредност радова знатно мања него што му је уплаћено на рачун. Он то није желео да уради и пријавио је случај полицији. То је само била иницијална каписла за контролу целокупног пословања Фондације „Драгица Николић“ за које у јавности већ годинама постоје сумње да новац од иностраних и домаћих донатора не завршава само на градилиштима за изградњу или за адаптацију болница, већ да и нека приватна лица имају користи од тога – објашњава саговорник „Блица“.

 

 

Извор: Blic.rs

loading...