Регион

ТРАЖЕ ОСТАВКУ: Опозиција у Албанији устала против премијера Едија Раме – бојкотују изборе!

Еди Рама (Фото: Јутуб)

TИРAНA – Aлбански председник Буjар Нишани изразио jе данас уверење да ће политичке партиjе успети да пронађу решење за политичку кризу коjа jе завладала земљом након што су опозиционе партиjе упозориле да ће боjкотовати предстоjеће опште изборе 18. jуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Oпозиционе партиjе захтеваjу и да премиjер Eди Рама поднесе оставку и дозволи формирање техничке владе коjа би водила земљу до избора.

Владајућа левичарска коалиција албанског премијера Едија Раме саопштила је данас да ће затражити од европских партија десног центра, чији је члан и албанска опозиција, да је убеди да почну преговоре и учествују на парламентарним изборима.

Албански премијер из водеће Социјалистичке партије и председник Парламента Илир Мета из Социјалистичког покрета за интеграцију рекли су да ће затражити помоћ Европске народне партије (ЕПП) и комесара ЕУ за проширење Јоханеса Хана.

Опозиција предвођена Демократском странком, саопштила је да ће бојкотовати парламентарне изборе 18. јуна, ако Рама не поднесе оставку и не пристане на формирање прелазне владе да би се тиме омогућило да избори буду фер и демократски.

Опозиција је одбила преговоре с Владом коју је оптужила да ће „новцем од дроге“ наместити изборе.

Присталице опозиције од средине фебруара непрекидно блокирају главни булевар у Тирани, гдје су поставиле шатор.

Извор: Танјуг, Принцип