loading...
Издвајамо Србија

ТРАЖИЛИ СТЕ – ГЛЕДАЈТЕ: Помирили се МИШКОВИЋ и ВУЧИЋ! Тајкун сада може да настави да купује Србију!

Фото: Јутјуб

Руси зову српског бизнисмена Мирослава Мишковића да спасе бизнис у Србији власника хрватског Агрокора Ивице Тодорића, пишу данашње Вечерње новости.

Та информација је листу потврђена из више извора из Русије, али из западних инвестиционих фондова који су преузели део дугова Тодорића.

За фирме Агрокора који је у финансијским проблемима због презадужености, по писању Новости не постоји заинтересовани купац.

Превелики дугови Агрокора одбијају инвеститоре па су повериоци одлучили да Тодорићеве послове прво санирају и учине их профитабилним, а једна од опција је увођење професионалног менаџмента, наводи лист.

Мирослав Мишковић је имао развијен посао у трговини и у његовом власништву је био највећи малопродајни ланац Макси, који је продао белгијском Делезу.

У власништву Агрокора је трговински ланац Меркатор у чијем саставу су у Србији продајни објекти Идеа и Рода. Управа Меркатора тврди да та компанија послује стабилно и да испуњава све обавезе.

Новости наводе да је Мишковић врло близу одлуке да прихвати позив Руса да преузме трговине Меркатора у Србији, али су у Делти, чији је он власник, одбили да дају коментар на ту тему.

 

Извор: Ало.рс