Издвајамо Русија

УДАРНА ВЕСТ! ИВАНОВ ХАПСИ ЗАЕВА И УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У МАКЕДОНИЈИ: Операцију води из бункера ЈНА!

Македонски председник Ђорђе Иванов се припрема терен за проглашење ванредног стања и хапшење пучиста на челу са лидером СДСМ Зораном Заева, пише недељник „Фокус“ у специјалној причи под насловом „Иванов ће из Јасена да командује хапшењем пучиста“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор АРМ потврдио да је пре Ускрса, на војном полигону „Јасен“ који се налази 20 км од Скопља, и у ком су бункери југословенске војске, боравила делегација ВМРО-ДПМНЕ са задатком да припреми зграду за склоништа највиших државних и партијских лидера, пре свега, Иванова и Груевског и за њихове породице у случају рата. Виши официри кажу да су ови бункери који су отпорни и на хемијске отрове могу да приме око 100 људи.

– Сценарио који су потврдили војни и полицијски извори као и контраобавештајна служба, да би се реализовао, СДСМ који заједно са албанским партијама има већину, мора прекине блокаду рада парламента и да на посебној седници без ВМРО ДПМНЕ формира Владу – пише недељник.ж

Према члану 124, став 1. Устава, ванредно стање може да се прогласити када је земља угрожена, ако буду нападнута или ако се прогласи рат. Став 2. овог члана каже да је ратно стање може да буде проглашено од стране Скупштине двотрећинском већином, а ако то не би било могуће, онда се активира тачка 3, која пружа могућност председнику да то уради.

Ова дефиниција, како пише Фокус може бити употребљена од стране Иванова и Груевског и под плаштом „Титанске платформе“ која се тумачи као агресија из Албаније која доводи до федерализације, кантонизације или рушењу јединства Македоније. А да би одлука била додатно потркепљена, не искључује се могућност организовања оружаног напада на председничку резиденцију или објекат владе.

Истовремено, Брисел и Вашингтон прете Македонији санкцијама, јер четири и по месеца од ванредних парламентарних избора Македонија још нема владу, председника парламента, а градоначелницима и председницима општина је мандат истекао јер редовне локалне изборе није имао ко да распише.

 

Извор: Plusinfo.mk