Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! Израелски бомбардери заобишли руску одбрану бомбардовали Дамаск, ОСВЕТА РУСИЈЕ НЕИЗБЕЖНА!

Израел потресао Сирију са ваздушним нападима током ноћи, заобилазећи руску одбрану

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелски авиони су бомбардовали циљеве у Дамаску у Сирији током ноћи, наводи се у извештајима из Либана и Јерусалем Пост, ескалирајући ионако нестабилну ситуацију а водећи стручњаци тврде да је “освета неизбежна.“

Како наводе либански медији, циљеви коју погођени од стране израелских ракета су повезани са Асадовом владом и били су у 3. дивизији војске режима у Ал Катиф преграђу главног града.

У извештају се такође тврди да су израелске одбрамбене снаге удариле из Либана, кружећи Бека долином и Балбеком, тако да не би били блокирани од стране руских система одбране који штите сиријску престоницу од напада.

Сиријски медији су известили да су сведоци чули “звукове гласне експлозије“ у раним јутарњим часовима, а касније су известили да су ракете израелских снага циљале испоруку оружја шитској милитантској групи Хезболах у северозападном Дамаску.

Портпарол јединице израелских снага је одбио да коментарише извештаје јер војска не одговара страним медијима.

“Одмазда је неизбежна“

Напад је уследио након седмице током које је лидер Хезболаха Хасан Насралах направио неколико агресивних изјава у појављивању на иранској телевизији, као и у интервјуима за либанске медије.

Лидер Хезболаха је запретио да ће напасти Израел у блиској будућности, рекавши да “Хезболах неће имати црвене линије у следећем рату са Израелом,“ и такође је упозорио да Израел не улази у сукоб са Хезболахом: “Израел би требао милион пута да промисли пре него што уђе у рат са Либаном.“

Регионални стручњаци сада упозоравају да је ионако нестабилна ситуација сада ескалирала, и да је одмазда за израелски напад неизбежна.

 

Извор: Wебтрибуне.рс