Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ ДОБИО НАРЕЂЕЊЕ ИЗ БРИСЕЛА: Сместа започни преговоре са демонстрантима!

Европски комесар Јоханес Хан затражио је од српских власти да отворе преговоре са учесницима такозваних спонтаних протеста који се одржавају у Србији!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након разговора са шефом дипломатије Ивицом Дачићем у Бриселу, Хан је отворено запретио званичном Београду, поручивши:

– Кад је у питању земља кандидат за чланство у ЕУ, очекујемо да свако има могућност да изрази оно што га забрињава и да може да негодује и демонстрира….То се одвија на миран начин и то је у реду и сматрам да је дужност власти у земљи да на прави начин реагују на то и уђу у расправу с људима, јер мора постојати интерес да је у питању заједничко кретање ка европској перспективи – одвалио европски комесар.

Оно што је, међутим, остало нејасно је то са ким би то требало да преговара власт у Београду – са оних осамдесетак демонстраната колико је претходних дана протествовало у центру Београда и блокирало централне градске улице?!

Или са онима који су уништили ‘Српски зид плача’, сведочанство убијених и киднапованих Срба током рата на Косову и Метохији?!

Или се можда европски комесар отворено ставио на страну потпуно потучене опозиције на недавно завршеним председничким изборима, а која, како смо у више наврата показали и доказали, стоји иза такозваних студентских протеста?!

У сваком случају, гест европског комесара у најмању руку није у духу дипломатске праксе.

 

Извор: Информер