Видео Издвајамо Србија

ЂУКА И ВЈЕРИЦА УДАРИЛИ НА БОШКА: Лидер Двери се избламирао на Н1 – сад му се чуде и смеју! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Лидер „Двери“ и председнички кандидат Бошко Обрадовић, гостујући на Телевизији Н1, грађанима је Србије честитао Велики петак, који се сматра најтужнијим даном у хришћанству и који се због тога никада не честита! Али то није било све.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обрадовић је потом Србима пожелео и „срећне божићне празнике”, а на Васкрс је очигледно заборавио.

– Желим верницима да честитам данашањи велики хришћански празник и наравно свим грађанима Србије пожелим све најбоље – рекао је Обрадовић, забрављајући да је Велики петак у знаку сећања на дан када је Исус Христ разапет на крсту на Голготи, да се тог дана не служи ни литургија у црквама, нити се оглашавају црквена звона. Ипак, ту се Обрадовић није зауставио, пред крај емисије, желећи да упути још једну честитку, направио је лапсус.

– Све најбоље и вама лично и редакцији Н1 у наступајућим божићним, овај васкршњим празницима, и на породичном и на пословном плану – рекао је Обрадовић обраћајући се водитељки.

Његове „спорне” честитке посланик СНС-а Владимир Ђукановић правда „страшном тремом коју је Обрадовић имао.“

– Вероватно је имао велику трему и питао се да ли ће својим послодавцима на Телевизији Н1 одговарати на најбољи могући начин, па се вероватно збунио. Иако је то што је урадио страшно, нећу много да га наружим, разумем да је тешко оправдати паре за које ради то што ради, тако да је трема сасвим разумљива. Очигледно им је био промашена инвестиција, па је сад додатно под притиском. Да се Велики петак не честита је елементарна пристојност, сви знају да је то најтужнији дан у хришћанству – каже Ђукановић.

И посланица СРС-а Вјерица Радета била је згрожена Обрадовићевом честитком.

– Бошкић честитао Велики петак. Боже сачувај! – написала је Радета на свом Твитер профилу.

Обрадовић: Сваки празник се честита!

Коментаришући своје честитке, лидер „Двери“ за “Ало!“ каже да је Велики петак црвено слово у црквеног календару, па самим тим и велики празник.

– Сваки празник се, по мом мишљењу, честита међу верницима. Празницима се обележавају и радосне и тужне ствари, али се у сваком случају честита јер је у питању важан догађај из историје хришћанства који је означио тријумф наше вере, као што је Велики петак, најтужнији дан у историји хришћанства – увод у Васкрс, најрадоснији хришћански празник. Или, како рече велики песник, васкрсење не бива без смрти. Мислим да је боље да питање поставите свештеницима. Интересује ме шта имају да кажу они који су по овом питању много стручнији од мене, а то су свештена лица. Волео бих да исправим ово своје мишљење уколико грешим – рекао је Обрадовић.

И Пајтић честитао Велики петак прошле године

– Свим драгим људима који вечерас славе честитам Велики петак – написао је прошле године на свом Твитер налогу бивши лидер демократа Бојан Пајтић и изазвао бујицу негативних коментара.

– Која испала Бојана Пајтића. Нико га није научио да се Велики петак не честита јер је то дан Исусовог распећа. Још му је отац свештеник. Брука и необразовање – био је само један од безброј коментара испод његове честитке.

Извор: Ало